OM MEG





Velkommen!

Jeg heter Tina og driver denne bloggen med et ønske om å inspirere andre til å gjøre sunnere valg i hverdagen. Jeg er utdannet personlig trener gjennom AFPT og studerer for tiden kostholdsveileder ved Tunsberg medisinske skole.

Med en stor interesse for helse, kosthold og trening er jeg stadig på jakt etter nye matoppskrifter, treningsmetoder og helserelatet informasjon. Jeg mener det er viktig å søke uavhengig informasjon og huske at det som virker for noen, nødvendigvis ikke virker for andre.

Jeg har prøvd ulike typer kosthold og dietter de siste årene og kommet frem til at det å finne sin egen livsstil og et kosthold som man trives med i lengden, er svært viktig. De fleste ønsker en varig endring fremfor å gjøre skippertak noen ganger i året, som ofte resulterer i tilbakefall til dårlige vaner. 

Det er faktisk mulig å komme dit hvor man foretrekker det som gjør godt for kroppen, i motsetning til det som bryter den ned.

Ved å gradvis gjøre endringer og føle på kroppen hvor godt det kjennes, bidrar til at det blir lettere å gjøre de sunne valgene.

Alle oppskrifter er uten hvitt raffinert sukker og hvetemel. Jeg liker å variere med å bruke ulike typer mel, melk og naturlige søtningstoffer. De fleste råvarer får man tak i på dagligvarebutikken, mens noen må man til helsekostbutikken for å få tak i.


Håper jeg kan inspirere til sunne gleder i hverdagen

 

Ta gjerne kontakt på tinahage@outlook.com

Kulfi - indisk is



God onsdag!

 

Har du hørt om Kulfi? Det er en indisk is som ofte står på menyen til indiske restauranter. Jeg har smakt den noen ganger der og laget den selv et par ganger. 

Den har noe helt eget ved seg, og jeg blir like fascinert hver gang over hvor godt den smaker

Jeg anbefaler å bruke porsjonsformer i silikon, da er de lette å ta ut av formen og man trenger ikke spise alt på én gang

 

 

Kulfi - indisk is (6 - 8 porsjoner)

Ingredienser

  • 1 liter h-melk
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts kardemomme
  • 1 vanniljestang eller 1 ts vaniljepulver
  • 40 gram tagatesse
  • pistasjnøtter og fibersirup gold til topping

 



 

 

Ha melk, fløte, kardemomme og vanilje i en tykkbunnet kjele og kok opp. Sett den på lav/middels varme og la den koke i ca 90 minutter

Rør jevnlig slik at den ikke svir seg

Ha i tagatesse til slutt og kok videre til det er oppløst

 

Avkjøl og ha det over i porsjonsformer eller en brødform i silikon.  Sett i fryseren til neste dag

 

Ta isen ut av formen mens den fortsatt er frossen. La den stå i 20 -30 minutter 

Topp den med grovhakkede pistasjnøtter og fibersirup gold ( yaconsirup eller honning)

 


 

 

Håper det smaker!

 

#kosthold #blogg #oppskrift #dessert #indisk #is #kulfi #sukkerfritt #tagatesse #matglede #matinspirasjon 

 

4 kommentarer

Victoria Larsen

01.02.2017 kl.12:34

Ser kjempe godt ut! :)

Tina Hage

01.02.2017 kl.12:57

Victoria Larsen: tusen takk :)

elisebr

01.02.2017 kl.13:50

Så god den så ut! :)

Tina Hage

01.02.2017 kl.13:51

elisebr: den er veldig god og unik på smak :)

Skriv en ny kommentar

OM MEG

Tina Hage

følg meg på instagram @tinahage

Siste innlegg

hits