OM MEG





Velkommen!

Jeg heter Tina og driver denne bloggen med et ønske om å inspirere andre til å gjøre sunnere valg i hverdagen. Jeg er utdannet personlig trener gjennom AFPT og studerer for tiden kostholdsveileder ved Tunsberg medisinske skole.

Med en stor interesse for helse, kosthold og trening er jeg stadig på jakt etter nye matoppskrifter, treningsmetoder og helserelatet informasjon. Jeg mener det er viktig å søke uavhengig informasjon og huske at det som virker for noen, nødvendigvis ikke virker for andre.

Jeg har prøvd ulike typer kosthold og dietter de siste årene og kommet frem til at det å finne sin egen livsstil og et kosthold som man trives med i lengden, er svært viktig. De fleste ønsker en varig endring fremfor å gjøre skippertak noen ganger i året, som ofte resulterer i tilbakefall til dårlige vaner. 

Det er faktisk mulig å komme dit hvor man foretrekker det som gjør godt for kroppen, i motsetning til det som bryter den ned.

Ved å gradvis gjøre endringer og føle på kroppen hvor godt det kjennes, bidrar til at det blir lettere å gjøre de sunne valgene.

Alle oppskrifter er uten hvitt raffinert sukker og hvetemel. Jeg liker å variere med å bruke ulike typer mel, melk og naturlige søtningstoffer. De fleste råvarer får man tak i på dagligvarebutikken, mens noen må man til helsekostbutikken for å få tak i.


Håper jeg kan inspirere til sunne gleder i hverdagen

 

Ta gjerne kontakt på tinahage@outlook.com

Blomkålris-pudding (dessert)



 

God fredag!

Nå skal jeg dele en oppskrift på dessert, med en litt spesiell ingrediens, nemlig blomkål!

Jeg har lagt min elsk på blomkålris og har vært overrasket over hvordan det faktisk minner om ris. Så hvorfor ikke teste det ut i en rispudding!

Resultatet ble overraskende bra! Man kan kjenne et snev av blomkålsmak, men den dominerer ikke på noen måte!

Man får en nydelig smak av vanilje og kardemomme med riskonsistens! Topp den med kanel, tørket frukt eller nøtter, og kanskje en god sirup eller karamellsaus?

 



 

 

Blomkålris-pudding (3 - 4 porsjoner)

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 3 dl kremfløte
  • 3 egg
  • 1 vaniljestang eller 1 ts vaniljepulver
  • 1 ts malt kardemomme
  • 5 ss valgfri sirup eller honning (jeg bruker fibersirup)
  • 1 knivsodd havsalt
  • 1 ss ekte smør

 



 

Rasp blomkål på rivjern eller kjør den i blenderen til den er blitt til riskonsistens

Pisk sammen fløte, egg, kardemomme og vaniljefrø/pulver i en bolle

Rør inn blomkålrisen til den er godt blandet

Ha alt i en kjele og kok opp. Tilsett salt og sirup og la den koke på middels varme til den tykner. Ca 10 minutter

Pass på å røre ofte. Den er ferdig når det meste av væsken er fordampet og den har fått rispuddingkonsistens

Ta kjelen av platen og rør inn 1 ss smør mens den er varm

La den avjøle seg i kjelen eller i en bolle mens du rører i den av og til. Pisk den godt sammen før servering

 

Ha den i porsjonsglass eller skåler og topp den med hva som måtte friste.

Jeg liker kanel, hakkede mandler eller pistasjenøtter og fibersirup gold som topping

 

Spises med verdens beste samvittighet

 



 

 

Håper det smaker!

 

 

#blogg #kosthold #blomkålris #blomkål #sunndessert #matglede #oppskrift #dessert #matinspirasjon #helg #fredag #kos

Én kommentar

Victoria Larsen

03.02.2017 kl.13:08

Ser jo kjempe godt ut! :D

Skriv en ny kommentar

OM MEG

Tina Hage

følg meg på instagram @tinahage

Siste innlegg

hits