OM MEG





Velkommen!

Jeg heter Tina og driver denne bloggen med et ønske om å inspirere andre til å gjøre sunnere valg i hverdagen. Jeg er utdannet personlig trener gjennom AFPT og studerer for tiden kostholdsveileder ved Tunsberg medisinske skole.

Med en stor interesse for helse, kosthold og trening er jeg stadig på jakt etter nye matoppskrifter, treningsmetoder og helserelatet informasjon. Jeg mener det er viktig å søke uavhengig informasjon og huske at det som virker for noen, nødvendigvis ikke virker for andre.

Jeg har prøvd ulike typer kosthold og dietter de siste årene og kommet frem til at det å finne sin egen livsstil og et kosthold som man trives med i lengden, er svært viktig. De fleste ønsker en varig endring fremfor å gjøre skippertak noen ganger i året, som ofte resulterer i tilbakefall til dårlige vaner. 

Det er faktisk mulig å komme dit hvor man foretrekker det som gjør godt for kroppen, i motsetning til det som bryter den ned.

Ved å gradvis gjøre endringer og føle på kroppen hvor godt det kjennes, bidrar til at det blir lettere å gjøre de sunne valgene.

Alle oppskrifter er uten hvitt raffinert sukker og hvetemel. Jeg liker å variere med å bruke ulike typer mel, melk og naturlige søtningstoffer. De fleste råvarer får man tak i på dagligvarebutikken, mens noen må man til helsekostbutikken for å få tak i.


Håper jeg kan inspirere til sunne gleder i hverdagen

 

Ta gjerne kontakt på tinahage@outlook.com

Indisk kyllinggryte til hverdags



God mandag!

Håper dere har hatt en fin helg

Starter uken med å dele en lettvint oppskrift på indisk kyllinggryte. Jeg er veldig glad i indisk mat og kunne spist det flere ganger i uken. For mange er tid en utfordring og med kompliserte oppskrifter som går ut på marinering over natten, blir indisk en helgemiddag for mange.

Selvsagt gjør marinade kjøttet bedre, men om man ønsker å lage indisk på kort tid, kan den med fordel droppes! 

Her er jeg inspirert av tikka masala, men har forenklet den, uten marinade

 

 

Indisk kyllinggryte(2 - 3 porsjoner)

Ingredienser

  • 2 - 3 kyllingfileter
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 gul løk
  • 1 rød paprika
  • 1,5 ss garam masala krydder
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 kanelstang
  • 3 ss seterrømme
  • chili eller chilikrydder (kan droppes)
  • valgfri søtning
  • salt og pepper
  • frisk koriander

 



 

Skjær paprika og løk i strimler og stek i en middels varm stekepanne med litt rapsolje. 

Ha i tomatpuré, hvitløk og krydder. (ikke koriander) La det frese i noen sekunder og hell over fløte. 

La det putre i ca 5 minutter.

Skjær kyllingen i passe store biter og ha den i sausen. La den småkoke i 5 - 10 minutter til den er gjennomkokt

Rør inn rømme helt til slutt. Smak til med salt, pepper og chili. Juster styrken etter eget ønske

 

Ha over frinhakket frisk koriander og server med valgfri ris

 

Håper det smaker!

 

#blogg #kosthold #oppskrift #indisk #matglede #matinspirasjon #middagstips #middag #kyllinggryte 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits