OM MEG





Velkommen!

Jeg heter Tina og driver denne bloggen med et ønske om å inspirere andre til å gjøre sunnere valg i hverdagen. Jeg er utdannet personlig trener gjennom AFPT og studerer for tiden kostholdsveileder ved Tunsberg medisinske skole.

Med en stor interesse for helse, kosthold og trening er jeg stadig på jakt etter nye matoppskrifter, treningsmetoder og helserelatet informasjon. Jeg mener det er viktig å søke uavhengig informasjon og huske at det som virker for noen, nødvendigvis ikke virker for andre.

Jeg har prøvd ulike typer kosthold og dietter de siste årene og kommet frem til at det å finne sin egen livsstil og et kosthold som man trives med i lengden, er svært viktig. De fleste ønsker en varig endring fremfor å gjøre skippertak noen ganger i året, som ofte resulterer i tilbakefall til dårlige vaner. 

Det er faktisk mulig å komme dit hvor man foretrekker det som gjør godt for kroppen, i motsetning til det som bryter den ned.

Ved å gradvis gjøre endringer og føle på kroppen hvor godt det kjennes, bidrar til at det blir lettere å gjøre de sunne valgene.

Alle oppskrifter er uten hvitt raffinert sukker og hvetemel. Jeg liker å variere med å bruke ulike typer mel, melk og naturlige søtningstoffer. De fleste råvarer får man tak i på dagligvarebutikken, mens noen må man til helsekostbutikken for å få tak i.


Håper jeg kan inspirere til sunne gleder i hverdagen

 

Ta gjerne kontakt på tinahage@outlook.com

Gresk kjøttgrateng


 

God tirsdag!

Her kommer en oppskrift, inspirert av gresk moussaka, men med en litt annen vri. 

Varier gjerne med grønnsaker og bruk det du liker best. Her falt valget på aspargesbønner og løk, men kan tenke meg sopp, paprika og gulrot også passer godt

Spis den som den er eller gjør retten litt mer spennende med kanskje en gresk salat og blomkålris? 

 

 

Gresk kjøttgrateng(2 - 3 porsjoner)

Ingredienser

  • 400 gram kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 300 gram knuste tomater
  • 3 ss creme fraiche
  • 1 gul løk
  • 100 gram aspargesbønner
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 kanelstang
  • 2 ts oregano
  • 1/4 ts allehånde
  • salt og pepper
  • revet ost



 

 

Sett stekovnen på 200 grader

Grovhakk løk og stek den i en stekepanne på middels varme sammen med kjøttdeigen. Stek i noen minutter og ha i hvitløk og krydder. 

La det surre litt,  og ha i knuste tomater.  La det koke i 5 - 10 minutter mens du rører jevnlig. 

Rør inn creme fraiche og ha i aspargesbønner. (kutt de gjerne i litt mindre biter) Smak til med salt og pepper

Ha alt i en ildfast form og strø revet ost over. Jeg liker cheddar og norwegia

 

Sett den midt i ovnen i ca 10 - 15 minutter, til osten er smeltet

 

Server med valgfri ris eller en god salat

 



 

God middag!

 

#matglede #matinspirasjon #oppskrift #middagstips #middag #kosthold #gresk #hellas #grateng #blogg #tirsdag 

 

5 kommentarer

Victoria

07.02.2017 kl.11:54

Ser kjempe godt ut! :)

Tina Hage

08.02.2017 kl.12:58

Victoria: tusen takk, Victoria :)

Dazzy

07.02.2017 kl.14:45

Ser godt ut :)

Tina Hage

08.02.2017 kl.12:57

Dazzy: Tusen takk, det er veldig godt og enkelt :)

elisebr

24.02.2017 kl.12:51

Så godt det så ut! :)

Skriv en ny kommentar

OM MEG

Tina Hage

følg meg på instagram @tinahage

Siste innlegg

hits