OM MEG





Velkommen!

Jeg heter Tina og driver denne bloggen med et ønske om å inspirere andre til å gjøre sunnere valg i hverdagen. Jeg er utdannet personlig trener gjennom AFPT og studerer for tiden kostholdsveileder ved Tunsberg medisinske skole.

Med en stor interesse for helse, kosthold og trening er jeg stadig på jakt etter nye matoppskrifter, treningsmetoder og helserelatet informasjon. Jeg mener det er viktig å søke uavhengig informasjon og huske at det som virker for noen, nødvendigvis ikke virker for andre.

Jeg har prøvd ulike typer kosthold og dietter de siste årene og kommet frem til at det å finne sin egen livsstil og et kosthold som man trives med i lengden, er svært viktig. De fleste ønsker en varig endring fremfor å gjøre skippertak noen ganger i året, som ofte resulterer i tilbakefall til dårlige vaner. 

Det er faktisk mulig å komme dit hvor man foretrekker det som gjør godt for kroppen, i motsetning til det som bryter den ned.

Ved å gradvis gjøre endringer og føle på kroppen hvor godt det kjennes, bidrar til at det blir lettere å gjøre de sunne valgene.

Alle oppskrifter er uten hvitt raffinert sukker og hvetemel. Jeg liker å variere med å bruke ulike typer mel, melk og naturlige søtningstoffer. De fleste råvarer får man tak i på dagligvarebutikken, mens noen må man til helsekostbutikken for å få tak i.


Håper jeg kan inspirere til sunne gleder i hverdagen

 

Ta gjerne kontakt på tinahage@outlook.com

Kylling i kokosmelk med rød karri



 

God torsdag!

Denne retten er spesielt for deg som liker litt ekstra smak og styrke i maten! Jeg har laget den noen ganger tidligere og synes den smaker like godt hver gang

Her er den den røde karripastaen som gir styrke, så juster mengden etter eget ønske. Jeg bruker ca 1 ss

Som tilbehør anbefaler jeg blomkålris (eller en annen valgfri ris)

 

 

Kylling i kokosmelk med rød karri (3 - 4 porsjoner)

Ingredienser

  • 4 kyllingfileter
  • 300 gram knuste tomater
  • 400 gram kokosmelk
  • 3 rødløk
  • 1/2 - 1 ss rød karri paste (denne er sterk)
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 4 ss soyasaus
  • 1 hønsebuljongterning
  • salt og pepper
  • valgfri søtning (jeg brukte 1 ts tagatesse)
  • frisk koriander

 



 

 

Sett ovnen på 225 grader

Skjær løk i middles store biter. Del kyllingfiletene i to eller tre og krydre med salt og pepper.

 Legg løk og kylling i en ildfastform. 

Fres rød karri paste i en kjele med litt olje sammen med hvitløk, noen sekunder. 

Ha i kokosmelk, knuste tomater, soyasaus, hønsebuljong og litt søtning. Kok i noen minutter 

Hell sausen over kyllingen. Sett midt i ovnen i ca 25 minutter

Ta ut formen og strø over frisk koriander

 

Håper det smaker!

 

#blogg #kosthold #oppskrift #middag #middagstips #kylling #matglede #matinspirasjon 

 

2 kommentarer

Dazzy

09.02.2017 kl.12:06

Nam! Ser godt ut :)

Victoria Larsen

09.02.2017 kl.12:30

Ser jo nydelig ut!

Skriv en ny kommentar

hits