OM MEG





Velkommen!

Jeg heter Tina og driver denne bloggen med et ønske om å inspirere andre til å gjøre sunnere valg i hverdagen. Jeg er utdannet personlig trener gjennom AFPT og studerer for tiden kostholdsveileder ved Tunsberg medisinske skole.

Med en stor interesse for helse, kosthold og trening er jeg stadig på jakt etter nye matoppskrifter, treningsmetoder og helserelatet informasjon. Jeg mener det er viktig å søke uavhengig informasjon og huske at det som virker for noen, nødvendigvis ikke virker for andre.

Jeg har prøvd ulike typer kosthold og dietter de siste årene og kommet frem til at det å finne sin egen livsstil og et kosthold som man trives med i lengden, er svært viktig. De fleste ønsker en varig endring fremfor å gjøre skippertak noen ganger i året, som ofte resulterer i tilbakefall til dårlige vaner. 

Det er faktisk mulig å komme dit hvor man foretrekker det som gjør godt for kroppen, i motsetning til det som bryter den ned.

Ved å gradvis gjøre endringer og føle på kroppen hvor godt det kjennes, bidrar til at det blir lettere å gjøre de sunne valgene.

Alle oppskrifter er uten hvitt raffinert sukker og hvetemel. Jeg liker å variere med å bruke ulike typer mel, melk og naturlige søtningstoffer. De fleste råvarer får man tak i på dagligvarebutikken, mens noen må man til helsekostbutikken for å få tak i.


Håper jeg kan inspirere til sunne gleder i hverdagen

 

Ta gjerne kontakt på tinahage@outlook.com

Kyllingwok



 

 

Finnes det egentig noe bedre enn en stor wokpanne fylt med masse deilige grønnsaker?

Her hjemme har wok blitt en av favorittene. Det er både sunt og godt, samtidig som barna får muligheten til å smake på litt forskjellige grønnsaker.

Vi bruker mest kylling, men biff og vegetarwok er også gode alternativer.

Få en sunn og god start på uken med denne oppskriften på kyllingwok

 




 

Kyllingwok (2 - 3 porsjoner)

Ingredienser

  • 400 gram kyllingfilet
  • 2 gulrøtter
  • 2 rødløk
  • 1 hodekål
  • 200 gram aspargesbønner
  • 1/2 blomkålhode
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss worchestersaus
  • 1/2 dl vann
  • 1/2 buljongterning
  • salt og pepper
  • alfaspirer (kan sløyfes)

 




 

 

Kutt kylling i strimler og krydre med salt og pepper. Stek den på middels varme i en stekepanne/wok til de er gjennomstekt. Pass på å ikke steke de for lenge, ta dem heller ut litt tidligere. Sett til side.

Del blomkål i små buketter og skjær gulrøtter i passe store biter. Stek dem i en wokpanne på middels varme i litt smør. 

Skjær kål og løk i passe store biter og ha i wokpannen sammen med aspargesbønner. La det surre i noen minutter, pass på at det ikke svir seg. Ha i hvitløk

Tilsett soyasaus, worchestersaus, vann og buljong. La det surre i ca 5 minutter på middels varme

Tilsett kyllingen og smak til med salt og pepper. Ha over spirer på tallerkenen. Disse skal ikke varmebehandles.

Server gjerne med en valgfri ris eller spis den som den er

 



 

 

God middag :)

 

#kosthold #sunnmat #wok #kyllingwok #matglede #matinspirasjon #suntoggodt #sunn #blogg #helse

 

 

 

2 kommentarer

Iselin Renée

13.03.2017 kl.10:44

Det så spennende ut :)

Victoria Larsen

13.03.2017 kl.12:15

Ser kjempe godt ut! :D

Skriv en ny kommentar

hits