OM MEG





Velkommen!

Jeg heter Tina og driver denne bloggen med et ønske om å inspirere andre til å gjøre sunnere valg i hverdagen. Jeg er utdannet personlig trener gjennom AFPT og studerer for tiden kostholdsveileder ved Tunsberg medisinske skole.

Med en stor interesse for helse, kosthold og trening er jeg stadig på jakt etter nye matoppskrifter, treningsmetoder og helserelatet informasjon. Jeg mener det er viktig å søke uavhengig informasjon og huske at det som virker for noen, nødvendigvis ikke virker for andre.

Jeg har prøvd ulike typer kosthold og dietter de siste årene og kommet frem til at det å finne sin egen livsstil og et kosthold som man trives med i lengden, er svært viktig. De fleste ønsker en varig endring fremfor å gjøre skippertak noen ganger i året, som ofte resulterer i tilbakefall til dårlige vaner. 

Det er faktisk mulig å komme dit hvor man foretrekker det som gjør godt for kroppen, i motsetning til det som bryter den ned.

Ved å gradvis gjøre endringer og føle på kroppen hvor godt det kjennes, bidrar til at det blir lettere å gjøre de sunne valgene.

Alle oppskrifter er uten hvitt raffinert sukker og hvetemel. Jeg liker å variere med å bruke ulike typer mel, melk og naturlige søtningstoffer. De fleste råvarer får man tak i på dagligvarebutikken, mens noen må man til helsekostbutikken for å få tak i.


Håper jeg kan inspirere til sunne gleder i hverdagen

 

Ta gjerne kontakt på tinahage@outlook.com

Kremet thaisalat med kylling

 

God torsdag!
 

Denne oppskriften er inspirert av en rett jeg har smakt på en thai restaurant.  Den er så god at jeg måtte prøve å få til noe tilnærmet likt. Med kaffirlime, sitrongress og kokosmelk kan man umulig feile, resultatet ble helt fantastisk!

Skal du spise thaimat i helgen anbefaler jeg å prøve denne! Den passer like godt til middag som til lunsj. Server gjerne med ris

 

 

Thaisalat (2 porsjoner)

Ingredienser

  • 2 kyllingfileter
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 dl vann
  • 1 terning kyllingbuljong
  • 3 sjarlottløk
  • 1 eple
  • 1 neve cashewnøtter
  • 20 gram sitrongress
  • 5 kaffirlime blader
  • 1/2 rød chili
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 2 ss finhakket basilikum
  • 1 ts malt anis
  • litt søtning (jeg brukte 1 ts tagatesse)
  • salt og pepper

 



 

 

Kutt sitrongress i skiver. Ha kokosmelk i en kjele sammen med sitrongress, kaffirlime og anis. Kok forsiktig opp på lav/middels varme

Ha i vann og buljong og kok videre i ca 20 minutter til smakene setter seg. Gjerne lenger, men ikke bruk for høy varme

Sil kokosmelken og ha den tilbake i kjelen 

Tilsett finhakket chilli, persilleblader og basilikum. Kok videre i ca 10 minutter. Smak til med søtning.

Krydre kyllingen med salt og pepper. Kutt den i små strimler og stek den i en stekepanne på middels varme til den er gjennomstekt. Sett til side

Kutt sjarlottløk i små skiver og stek i pannen til den er blank. Sett til side

Skrell eplet og skjær det i tynne båter. Ha eplebåtene i kokosmelken og la det småkoke i 5 minutter.

Tilsett kylling, sjarlottløk og cashewnøtter. Smak til med salt og pepper

Ha gjerne litt ekstra urter over (bladpersille og basilikum) før servering

Server på et salatblad i dype skåler

 

Håper det smaker!

 

#blogg #kosthold #oppskrift #thaimat #kokosmelk #matglede #matinspirasjon #sunn #middagstips #lunsj #salat #kylling #kyllingsalat 

 

 

2 kommentarer

elisebr

23.03.2017 kl.11:07

Så godt det så ut! :)

Victoria Larsen

23.03.2017 kl.11:09

Ser kjempe godt ut! :D

Skriv en ny kommentar

hits