OM MEG

Velkommen!

Jeg heter Tina og driver denne bloggen med et ønske om å inspirere andre til å gjøre sunnere valg i hverdagen. Jeg er utdannet personlig trener gjennom AFPT og studerer for tiden kostholdsveileder ved Tunsberg medisinske skole.

Med en stor interesse for helse, kosthold og trening er jeg stadig på jakt etter nye matoppskrifter, treningsmetoder og helserelatet informasjon. Jeg mener det er viktig å søke uavhengig informasjon og huske at det som virker for noen, nødvendigvis ikke virker for andre.

Jeg har prøvd ulike typer kosthold og dietter de siste årene og kommet frem til at det å finne sin egen livsstil og et kosthold som man trives med i lengden, er svært viktig. De fleste ønsker en varig endring fremfor å gjøre skippertak noen ganger i året, som ofte resulterer i tilbakefall til dårlige vaner. 

Det er faktisk mulig å komme dit hvor man foretrekker det som gjør godt for kroppen, i motsetning til det som bryter den ned.

Ved å gradvis gjøre endringer og føle på kroppen hvor godt det kjennes, bidrar til at det blir lettere å gjøre de sunne valgene.

Alle oppskrifter er uten hvitt raffinert sukker og hvetemel. Jeg liker å variere med å bruke ulike typer mel, melk og naturlige søtningstoffer. De fleste råvarer får man tak i på dagligvarebutikken, mens noen må man til helsekostbutikken for å få tak i.


Håper jeg kan inspirere til sunne gleder i hverdagen

 

Ta gjerne kontakt på tinahage@outlook.com

Nøttebar 

Hei og god onsdag!

 

Ønsker du et sunnere alternativ til påskekosen? Da anbefaler jeg å prøve nøttebarer! Det passer som tursnacks, mellommåltid eller bare som påskekos etter frokost eller middag.  Det metter godt og smaker helt nydelig!

Bytt gjerne ut nøtter og frø for variasjon. Evt kan smør byttes ut med kokosfett

 

 

Ingredienser

 • 200 gram valnøtter
 • 100 gram hasselnøtter
 • 100 gram mandler
 • 50 gram sesamfrø
 • 40 gram tagatesse
 • 3 ss vann
 • 4 ss fibersirup gold
 • 1ss smør
 • 1 ts vaniljepulver
 • 1 ts kanel
 • 1/2 ts maldonsalt/havsalt

 

Grovhakk valnøtter, mandler og hasselnøtter. Kjør de gjerne litt forsiktig i en blender, men de skal ikke finmales Ha tagatesse og vann i en kjele og smelt forsiktig på lav/middels varme til den er gylden Ha i smør, kanel og vaniljepulver. La smøret smelte forsiktig. Ha nøtter og sesamfrø i kjelen og blant alt godt sammen. Tilsett fibersirup og rør det godt inn.

Ha bakepapir på et stekebrett og ha nøttemassen over. Bruk en slikkepott og fordel det utover. Press det godt sammen og sett i kjøleskapet til det stivner. 

Bruk en kniv og del det i passe store biter. 

Oppbevares lufttett og kjølig 

  

 

God påske alle sammen ♥

 

#blogg #påske #kosthold #fibersirup #oppskrift #nøttebar #muslibar #sukkerfritt #snacks #mellommåltid

2 kommentarer

Victoria Larsen

13.04.2017 kl.00:16

Ser kjempe godt ut! :)

Elin

03.10.2017 kl.22:28

Det ser kjempe godt ut. Det må jeg prøve en gang :-)

Skriv en ny kommentar

hits