hits

Frokost og lunsj

Bananpannekaker med sjokolade kremost

 

Bananpannekaker er svært populært i heimen. Barna og jeg spiser de ofte som kveldsmat, men også til frokost eller lunsj. Som pålegg bruker vi syltetøy, honning, eller sjokolade kremost

Disse er mektige, gode og proppet med godsaker! Doble gjerne oppskriften, så har du i 2 - 3 dager

 

 

 

Bananpannekaker (ca 12 stk)

Ingredienser

  • 4 dl store havregryn
  • 1 dl byggmel eller annen valgfri mel
  • 2 -bananer
  • 2 egg
  • 3 store ss cottage cheese
  • 1,5 dl melk
  • 2 ss chiafrø (kan sløyfes)
  • 1 klype salt

 

 

Sjokolade kremost

Ingredienser

  • 200 gram kremost naturell
  • 1 ss flytende honning
  • 1 ss kakaopulver

 

Bananpannekaker

Mos bananene med en gaffel og pisk inn egg. Ha i resten av ingrediensene og bland godt sammen.

Stek de på middels varme i en stekepanne med smør. 

 

Sjokolade kremost

Bland kremost og honning. Sikt inn kakaopulver og bland alt godt sammen

 

 

Spis de varme eller kalde, gjerne med bær og ekstra honning over

 

Håper det smaker :) 

 

#blogg #kosthold #bananpannekaker #matglede #lunsj #kveldsmat #frokost #matinspirasjon 

 

 

 

 

 


Sukkerfritt karamellpålegg




 

God tirsdag!

Savner du noe søtt å ha på brødskiven eller knekkebrødet?

Med kun få ingredienser får du et nydelig karamellpålegg på verdens enkleste måte.  Jeg hadde HAPÅ i tankene da jeg lagde dette, men synes det minner mer om prim og faktisk enda bedre!

 



 



 

Karamellpålegg

Ingredienser

  • 1 boks vikingmelk, usøtet
  • 50 gram fibersirup gold
  • 1/2 ts vaniljepulver
  • 1 klype havsalt

 

Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp. Sett ned varmen til lav/middels varme og kok til den har tyknet litt. Dette tar opp til 20 minutter. Pass på å røre med jevne mellomrom. 

Hell karamellen over på et glass eller en bolle med lokk og avkjøl.

Oppbevar kjølig

 


 

 

Ha en nydelig dag!

 

#matglede #sukkerfritt #fibersirup #matinspirasjon #pålegg #karamell #kosthold #blogg 


Søtpotet- smørbrød med karbonade

God tirsdag!

Visste du at man kan riste søtpotet i brødristeren?  Det er et supert alternativ for deg som ønsker å kutte litt ned på brødmaten, også så enkelt da!

Her er det bare fantasien som setter grenser. Legg på favorittpålegget ditt, om det er egg og bacon, kylling og pesto eller mozarella og tomat

Valget mitt falt på karbonade med stekt løk og ertepuré. En utrolig god kombinasjon!



 

 

 

Søtpotet-smørbrød med karbonade (2 porsjoner)

Ingredienser

  • 1 søtpotet
  • 400 gram karbonade eller kjøttdeig
  • 1 - 2 stk gul løk
  • 300 gram grønne erter, fryst
  • 1 ss smør
  • Litt grønn salat (crispy salat)
  • salt og pepper

 

Skrell løk og skjær den i middels/store biter. Stek den i litt smør i en stekepanne på middels varme til den er blitt blank/gylden

Lag to karbonader på 200 gram hver. Krydre godt med salt og pepper. Stek den på middels varme i stekepannen til den er gjennomstekt

Ha ertene i vann i en kjele og kok på middels/høy varme noen minutter. Hell av vannet og mos ertene med en potetstampe, eller bruk stavmikseren forsiktig. Ha i smør og smak til med salt og pepper

Vask søtpoteten godt og skjær den i middels tykke skiver. Ha de i brødristeren og sett den på ca 3 omganger. Er de for store, så ta først den ene enden, så snu og ta andre enden. Stikk de med en gaffel for å kjenne etter om de er møre

 

Legg på salat, ertepuré, karbonaden og stekt løk på toppen

 

Håper det smaker!

 

 

#kosthold #søtpotet #lunsjtips #lunsh #matglede #matinspirasjon #blogg #oppskrift