Frokost og lunsj

Sukkerfritt karamellpålegg




 

God tirsdag!

Savner du noe søtt å ha på brødskiven eller knekkebrødet?

Med kun få ingredienser får du et nydelig karamellpålegg på verdens enkleste måte.  Jeg hadde HAPÅ i tankene da jeg lagde dette, men synes det minner mer om prim og faktisk enda bedre!

 



 



 

Karamellpålegg

Ingredienser

  • 1 boks vikingmelk, usøtet
  • 50 gram fibersirup gold
  • 1/2 ts vaniljepulver
  • 1 klype havsalt

 

Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp. Sett ned varmen til lav/middels varme og kok til den har tyknet litt. Dette tar opp til 20 minutter. Pass på å røre med jevne mellomrom. 

Hell karamellen over på et glass eller en bolle med lokk og avkjøl.

Oppbevar kjølig

 


 

 

Ha en nydelig dag!

 

#matglede #sukkerfritt #fibersirup #matinspirasjon #pålegg #karamell #kosthold #blogg 


Søtpotet- smørbrød med karbonade

God tirsdag!

Visste du at man kan riste søtpotet i brødristeren?  Det er et supert alternativ for deg som ønsker å kutte litt ned på brødmaten, også så enkelt da!

Her er det bare fantasien som setter grenser. Legg på favorittpålegget ditt, om det er egg og bacon, kylling og pesto eller mozarella og tomat

Valget mitt falt på karbonade med stekt løk og ertepuré. En utrolig god kombinasjon!



 

 

 

Søtpotet-smørbrød med karbonade (2 porsjoner)

Ingredienser

  • 1 søtpotet
  • 400 gram karbonade eller kjøttdeig
  • 1 - 2 stk gul løk
  • 300 gram grønne erter, fryst
  • 1 ss smør
  • Litt grønn salat (crispy salat)
  • salt og pepper

 

Skrell løk og skjær den i middels/store biter. Stek den i litt smør i en stekepanne på middels varme til den er blitt blank/gylden

Lag to karbonader på 200 gram hver. Krydre godt med salt og pepper. Stek den på middels varme i stekepannen til den er gjennomstekt

Ha ertene i vann i en kjele og kok på middels/høy varme noen minutter. Hell av vannet og mos ertene med en potetstampe, eller bruk stavmikseren forsiktig. Ha i smør og smak til med salt og pepper

Vask søtpoteten godt og skjær den i middels tykke skiver. Ha de i brødristeren og sett den på ca 3 omganger. Er de for store, så ta først den ene enden, så snu og ta andre enden. Stikk de med en gaffel for å kjenne etter om de er møre

 

Legg på salat, ertepuré, karbonaden og stekt løk på toppen

 

Håper det smaker!

 

 

#kosthold #søtpotet #lunsjtips #lunsh #matglede #matinspirasjon #blogg #oppskrift 


Pizzaomelett



 

God mandag!

Håper dere har hatt en fin helg, og er klar for ny uke

Frokost kan bli ensformig og kjedelig, og mange hopper over den av ulike grunner. 

Pizzaomelett kan du spise til frokost eller ta med i matpakken og spise som lunsj. Har du dårlig tid om morgenen, så lag den kvelden i forveien

 



 

 

 

Pizzaomelett (2-3 porsjoner)

Ingredienser

  • 6 egg
  • 6 ss vann
  • 100 gram revet valgfri ost
  • 4 - 5 sjampinjonger
  • 1/2 rødløk
  • 4 - 5 cherrytomater
  • 100 gram kokt skinkestrimler
  • ruccola
  • orageno
  • salt og pepper

 

Kutt sjampinjong og rødløk i passe store biter. (Stek gjerne sjampinjongen litt på forhånd)

Pisk sammen egg, vann, salt og pepper. Hell blandingen i en middels varm stekepanne med smør. 

Skru ned varmen, la den stivne litt og strø over revet ost (jeg bruker å blande norwegia og cheddarost)

Ha over sjampinjong, rødløk og cherrytomater. Strø oregano over

Legg et lokk over pannen og la den stå på lav varme i noen minutter 

 

Ha over ruccola før servering

 



 

 

Ha en super mandag ♥

 

 

#frokost #lunsj #pizzaomelett #omelett #sunnmat #matglede #matinspirasjon #oppskrift #blogg #mandag #mat 


hits