Desserter

OM MEG

følg meg på instagram @tinahage

Siste innlegg

Sukkerfri sjokoladepudding



 

God torsdag!

Dette må være den beste og letteste desserten jeg har laget på lenge. Den er helt nydelig på smak og i tillegg uten tilsatt sukker

Om du ikke får tak i en god sukkerfri sjokolade, kan du velge en sjokolade med høyt kakaoinnhold og redusert sukkermengde. 

 




 

 

Sjokoladepudding (3 - 4 porsjoner)

Ingredienser

  • 100 gram sjokolade, grovhakket (sukkerfri)
  • 2,5 dl kremfløte
  • 2,5 h-melk
  • 5 gelatinplater
  • 30 gram tagatesse

 



 

 

Legg gelatinplater i vann. Ca 5 minutter

Ha kremfløte, melk og tagatesse i en kjele. Kok opp på middels varme til tagatesse er oppløst

Ta kjelen av platen og tilsett sjokolade. Rør rundt til den er smeltet.

Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i kjelen. Rør rundt til den er oppløst

Ha blandingen i porsjonsskåler eller i en silikonform 

Sett i kjøleskap og la den stivne. Dette tar ca 2 - 3 timer

Server med pisket krem eller vaniljesaus

 

Ha en nydelig dag ♥

 

 

#blogg #kosthold #sukkerfri #dessert #sjokolade #pudding #oppskrift 


Blomkålris-pudding (dessert)



 

God fredag!

Nå skal jeg dele en oppskrift på dessert, med en litt spesiell ingrediens, nemlig blomkål!

Jeg har lagt min elsk på blomkålris og har vært overrasket over hvordan det faktisk minner om ris. Så hvorfor ikke teste det ut i en rispudding!

Resultatet ble overraskende bra! Man kan kjenne et snev av blomkålsmak, men den dominerer ikke på noen måte!

Man får en nydelig smak av vanilje og kardemomme med riskonsistens! Topp den med kanel, tørket frukt eller nøtter, og kanskje en god sirup eller karamellsaus?

 



 

 

Blomkålris-pudding (3 - 4 porsjoner)

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 3 dl kremfløte
  • 3 egg
  • 1 vaniljestang eller 1 ts vaniljepulver
  • 1 ts malt kardemomme
  • 5 ss valgfri sirup eller honning (jeg bruker fibersirup)
  • 1 knivsodd havsalt
  • 1 ss ekte smør

 



 

Rasp blomkål på rivjern eller kjør den i blenderen til den er blitt til riskonsistens

Pisk sammen fløte, egg, kardemomme og vaniljefrø/pulver i en bolle

Rør inn blomkålrisen til den er godt blandet

Ha alt i en kjele og kok opp. Tilsett salt og sirup og la den koke på middels varme til den tykner. Ca 10 minutter

Pass på å røre ofte. Den er ferdig når det meste av væsken er fordampet og den har fått rispuddingkonsistens

Ta kjelen av platen og rør inn 1 ss smør mens den er varm

La den avjøle seg i kjelen eller i en bolle mens du rører i den av og til. Pisk den godt sammen før servering

 

Ha den i porsjonsglass eller skåler og topp den med hva som måtte friste.

Jeg liker kanel, hakkede mandler eller pistasjenøtter og fibersirup gold som topping

 

Spises med verdens beste samvittighet

 



 

 

Håper det smaker!

 

 

#blogg #kosthold #blomkålris #blomkål #sunndessert #matglede #oppskrift #dessert #matinspirasjon #helg #fredag #kos


Kulfi - indisk is



God onsdag!

 

Har du hørt om Kulfi? Det er en indisk is som ofte står på menyen til indiske restauranter. Jeg har smakt den noen ganger der og laget den selv et par ganger. 

Den har noe helt eget ved seg, og jeg blir like fascinert hver gang over hvor godt den smaker

Jeg anbefaler å bruke porsjonsformer i silikon, da er de lette å ta ut av formen og man trenger ikke spise alt på én gang

 

 

Kulfi - indisk is (6 - 8 porsjoner)

Ingredienser

  • 1 liter h-melk
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts kardemomme
  • 1 vanniljestang eller 1 ts vaniljepulver
  • 40 gram tagatesse
  • pistasjnøtter og fibersirup gold til topping

 



 

 

Ha melk, fløte, kardemomme og vanilje i en tykkbunnet kjele og kok opp. Sett den på lav/middels varme og la den koke i ca 90 minutter

Rør jevnlig slik at den ikke svir seg

Ha i tagatesse til slutt og kok videre til det er oppløst

 

Avkjøl og ha det over i porsjonsformer eller en brødform i silikon.  Sett i fryseren til neste dag

 

Ta isen ut av formen mens den fortsatt er frossen. La den stå i 20 -30 minutter 

Topp den med grovhakkede pistasjnøtter og fibersirup gold ( yaconsirup eller honning)

 


 

 

Håper det smaker!

 

#kosthold #blogg #oppskrift #dessert #indisk #is #kulfi #sukkerfritt #tagatesse #matglede #matinspirasjon 

 


hits