januar 2017

Sukkerfritt karamellpålegg




 

God tirsdag!

Savner du noe søtt å ha på brødskiven eller knekkebrødet?

Med kun få ingredienser får du et nydelig karamellpålegg på verdens enkleste måte.  Jeg hadde HAPÅ i tankene da jeg lagde dette, men synes det minner mer om prim og faktisk enda bedre!

 



 



 

Karamellpålegg

Ingredienser

  • 1 boks vikingmelk, usøtet
  • 50 gram fibersirup gold
  • 1/2 ts vaniljepulver
  • 1 klype havsalt

 

Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp. Sett ned varmen til lav/middels varme og kok til den har tyknet litt. Dette tar opp til 20 minutter. Pass på å røre med jevne mellomrom. 

Hell karamellen over på et glass eller en bolle med lokk og avkjøl.

Oppbevar kjølig

 


 

 

Ha en nydelig dag!

 

#matglede #sukkerfritt #fibersirup #matinspirasjon #pålegg #karamell #kosthold #blogg 

Kjøttpai med mandelbunn

God mandag!

Håper dere har hatt en fin helg

Jeg starter uken med kjøttpai laget med mandelbunn. Det er utrolig så mye godt man kan lage med mandler altså!

Det som er veldig viktig her, er å forsteke paibunnen slik at den ikke blir bløt når du steker den med fyllet

 



 

 

Kjøttpai (3 - 4 porsjoner)

Mandelbunn

  • 3 dl malte mandler
  • 80 gram smør
  • 1 egg

Fyll

  • 400 gram kjøttdeig
  • 1 løk
  • 1/2 rød paprika
  • 2 tomater
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ts karve
  • 1 ts cayennepepper
  • 2 egg
  • salt og pepper

topping

  • 300 gram creme fraiche
  • 300 gram revet ost

 

 

 

Smelt smør og bland det med malte mandler. Bland inn 1 egg. Bruk hendene og trykk paideigen inn i en paiform og forstek i ca 10 minutter. Pass på at den ikke brenner seg

Finhakk løk og paprika og stek det på middels varme i en stekepanne i noen minutter. Ha i kjøttdeig og stek det sammen med løk og paprika til det er gjennomstekt. Ha i finhakket hvitløk mot slutten av steketiden. 

Finhakk tomater og bland det inn i kjøttdeigen sammen med karve, cayennepepper, salt og pepper. Ta den av platen og bland inn 2 egg 

Ha kjøttdeigblandingen i paiformen

Riv ost og bland den sammen med creme fraiche. Bruk en slikkepott og dekk paien med osteblandingen

Stek på 200 grader i ca 20 minutter

 

Server med litt hvitløksrømme og en god salat

 

God middag!

 

 

#kosthold #blogg #middag #oppskrift #pai #glutenfritt #middagstips #matglede #matinspirasjon

 

 

 

Sukkerfri peanøttcookies



 

God fredag alle sammen!

Kan jeg friste med seige, myke og søte peanøttcookies? Har prøvd meg noen ganger på cookies, uten særlig vellykket resultat, men disse må jeg si meg ganske fornøyd med, og da må det deles med dere! :)

Perfekt til kaffen, mellommåltid eller tursnacks

 



 

Peanøttcookies (14 stk)

Ingredienser

  • 100 gram fint peanøttsmør uten salt
  • 50 gram fibersirup gold
  • 50 gram kokosmel
  • 1 ts bakepulver
  • 50 gram ekte smør
  • 1 egg
  • 1/2 ts vaniljepulver
  • 40 gram mørk sjokolade (sukkerfri)
  • 1/4 ts havsalt


 

Sett ovnen på 150 grader

Start med å blande peanøttsmør, fibersirup,kokosmel og bakepulver i en bolle

Smelt smøret forsiktig på lav varme i en kjele. Ha i vanilje og salt

Rør inn smøret og pisk inn egget

Hakk sjokoladen i grove biter med en kniv og rør de inn i deigen

Ha bakepapir på en stekeplate. Bruk hendene og form 14 - 15 cookies i ca lik størrelse. Trykk dem litt flate

Stek de midt i ovnen i ca 10 minutter

Avkjøl og oppbevar tørt

 


 

 

Ha en fantastisk helg!

 

 

#kosthold #oppskrift #blogg #helg #matglede #cookies #peanøttcookies #matinspirasjon #sukkerfritt #fibersirup #lavkarbo 

 

 

Sukkerfri karamellpudding



God torsdag!

Karamellpudding er en populær dessert som mange liker. Selv er jeg veldig glad i puddinger i alle varianter, men ulempen er selvsagt alt sukkeret den vanligvis inneholder.

For dere som ikke kjenner til tagatose, så er det et naturlig søtstoff, utvunnet av laktose. Det er verdt å merke seg at det ferdige produktet tagatesse ikke inneholder laktose

Kun 15-20 prosent tagatose blir tatt opp i kroppen og tagatesse gir minimal blodsukkerstigning med en glykemisk indeks på 7

Noe av det beste med tagatesse er at den kan karamelliseres, og da kan man lage karamellpudding!

 



 

 

 

Sukkerfri karamellpudding (4 porsjoner)

Ingredienser

  • 1 dl tagatesse til karamell
  • 4 egg
  • 2,5 dl kremfløte
  • 2,5 dl h-melk
  • 1 vaniljestang eller 1 ts vaniljepulver
  • 40 gram tagatesse

 

 

Sett ovnen på 100 grader

Smelt 1 dl tagatesse i en kjele på svak/middels varme til den er gylden i fargen

Hell den varme karamellen i bunnen på brødformen. Vend på den slik at den dekker hele bunnen 

Ha fløte, melk og 40 gram tagatesse i en kjele på svak/middels varme

Del vaniljestang på tvers og skrap ut frøene. Ha både frøene og stangene i fløtemelken

La den stå noen minutter på svak/middels varme. Sil blandingen og la den avkjøle seg noen minutter

 

Pisk eggene sammen. Hell så fløtemelken i, litt og litt

Hell blandingen over i brødformen og la den hvile i 10 minutter

 

Det er vikig at karamellpuddingen får stå i vannbad. Sett brødformen i en langpanne med litt høye kanter og fyll på med varmt vann 

Sett den på nest nederste rille i ca 2 timer

 

Ta den ut og avkjøl i formen. Sett formen i kjøleskapet til dagen etter, slik at den setter seg

Hvelv den over på et avlangt fat med kanter. Husk at det er karamellsaus i bunnen

Server gjerne med litt pisket krem

 



 

 

Håper det smaker!

 

 

#karamellpudding #sukkerfri #tagatesse #matglede #matinspirasjon #dessert #oppskrift #blogg #kosthold #livsstil 

Nøttebrød

 

Heisann!

Nå har jeg bakt et av de mest vellykkede brødene noensinne, også så enkelt!  Det er saftig og utrolig god på smak og konsistens, om man liker nøtter, vel å merke

Nøttebrødet kan spises både til frokost eller som tilbehør til middag, eller kanskje til ostekvelden?

Fiberhusk fås kjøpt i de fleste dagligvarebutikker og er drøy i bruk. Det bidrar til å gjøre bakverket smidigere, mer saftig og fungerer som bindemiddel

 






Nøttebrød

Ingredienser

  • 200 gram valnøtter
  • 100 gram hasselnøtter
  • 100 gram mandler
  • 50 gram sesamfrø
  • 50 gram linfrø
  • 1/2 ss fiberhusk
  • 4 egg
  • 3 ss rapsolje
  • maldonsalt

 

Sett ovnen på 150 grader

Grovhakk alle nøttene med en kniv eller kjør de forsiktig i blenderen i noen sekunder. Ha de i en stor bolle

Ha i sesamfrø, linfrø, fiberhusk, rapsolje og litt maldonsalt. Rør litt rundt 

Pisk sammen eggene og bland de godt sammen med nøtteblandingen

 

Kle en brødform med bakepapir eller bruk en smurt silikonform ( ca 1 liter)

Hell deigen i brødformen og sett den midt i ovnen. Ca 50 minutter

Ta brødet ut av formen og avkjøl

 




 

 

Oppbevares kjølig for lenger holdbarhet

 

#nøttebrød #kosthold #oppskrift #blogg #lavkarbobrød #lavkarbo #matinspirasjon #proteinbrød #frokost #lunsj #ostekveld

Lenker

hits