februar 2017

Lun chorizo og jordbærsalat



 

God fredag!

Har du prøvd kombinasjonen chorizo og jordbær? Det er absolutt verdt å prøve! Spis den til middag, lunsj eller forrett. 

Med noen dråper balsamico eller balsamicosirup setter du virkelig prikken over i´en!

Oppskriften holder til to personer

 



 

 

Lun chorizo og jordbærsalat (2 porsjoner)

Ingredienser

  • 2 stk kinakål
  • 150 - 200 gram chorizopølse
  • 4-5 friske jordbær
  • 1 avokado
  • 100 -150 gram fetaost
  • noen dråper balsamico eller balsamicosirup
  • salt og pepper
  • 1 ss ekte smør til steking

 

Kutt kinakål i grove strimler. Stek den i smør på middels varme i en stekepanne, noen minutter. Krydre med salt og pepper

Skjær jordbær og avokado i skiver. Sett til side

Kutt chorizopølse i middels store biter. 

Fordel kinakålen på to tallerkener 

Stek chorizo noen minutter i en stekepanne på middels varme

Ha den over kinakålen sammen med avokado, jordbær og fetaost.

Ha noen dråper balsamico eller balsamicosirup over helt til slutt

 

 

God helg til dere alle! :)

 

 

#blogg #kosthold #salat #matglede #matinspirasjon #helg #fredag #oppskrift #forrett #middag #lunsj
 

Balsamicosirup

God kveld!

Balsamicosirup løfter salaten til nye høyder! Jeg lagde denne her om dagen, og du verden så fantastisk godt salat plutselig ble

Til uken kommer jeg til å dele oppskrift på en salat som passer perfekt med balsamicosirup


 

Balsamicosirup

Ingredienser

  • 1,5 dl balsamicoeddik
  • 2 ss fibersirup gold

Ha balsamicoeddik og fibersirup i en kjele

Kok på middels varme til den begynner å redusere seg. Pass på at den ikke blir for tykk, husk at den tykner når den settes i kjøleskapet

Ta den av platen og avkjøl. Oppbevar i kjøleskap

Perfekt på salater og kjøttretter

 

 



 

 

Ha en nydelig helg!

 

#matglede #kosthold #blogg #fredag #helg #matinspirasjon #oppskrift #balsamico #salat 

Kylling i kokosmelk med rød karri



 

God torsdag!

Denne retten er spesielt for deg som liker litt ekstra smak og styrke i maten! Jeg har laget den noen ganger tidligere og synes den smaker like godt hver gang

Her er den den røde karripastaen som gir styrke, så juster mengden etter eget ønske. Jeg bruker ca 1 ss

Som tilbehør anbefaler jeg blomkålris (eller en annen valgfri ris)

 

 

Kylling i kokosmelk med rød karri (3 - 4 porsjoner)

Ingredienser

  • 4 kyllingfileter
  • 300 gram knuste tomater
  • 400 gram kokosmelk
  • 3 rødløk
  • 1/2 - 1 ss rød karri paste (denne er sterk)
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 4 ss soyasaus
  • 1 hønsebuljongterning
  • salt og pepper
  • valgfri søtning (jeg brukte 1 ts tagatesse)
  • frisk koriander

 



 

 

Sett ovnen på 225 grader

Skjær løk i middles store biter. Del kyllingfiletene i to eller tre og krydre med salt og pepper.

 Legg løk og kylling i en ildfastform. 

Fres rød karri paste i en kjele med litt olje sammen med hvitløk, noen sekunder. 

Ha i kokosmelk, knuste tomater, soyasaus, hønsebuljong og litt søtning. Kok i noen minutter 

Hell sausen over kyllingen. Sett midt i ovnen i ca 25 minutter

Ta ut formen og strø over frisk koriander

 

Håper det smaker!

 

#blogg #kosthold #oppskrift #middag #middagstips #kylling #matglede #matinspirasjon 

 

Peanut buttercups (sukkerfri)




Hei alle sammen!

Frister det med noe søtt midt i uken noen ganger?

Jeg har tenkt lenge på å lage disse og du verden så gode de er. Peanut buttercups er den nye favoritten, uten tvil! 

 

Velg en sjokolade etter eget ønske og smak

Jeg liker å bruke sjokolade med høyt kakaoinnhold, minst 70 prosent

 



 

 

Sukkerfri peanøtt buttercups (ca 20 stk)

Ingredienser

  • 100 gram valgfri sjokolade
  • 3 ss fint peanøttsmør (green choice økologisk peanut butter, creamy)
  • 4 ss fibersirup gold
  • 1/2 ts vaniljepulverr
  • 50 gram ekte smør
  • litt havsalt

 



 

 

 

Smelt sjokoladen over vannbad forsiktig. Fyll konfektformer i silikon eller i issjokoladeformer, som jeg har brukt her.

Pass på å smøre sjokoladen godt opp til kantene. Pass på at det er igjen litt sjokolade til å dekke toppen

Sett formene med sjokoladen i fryseren slik at det stivner

Ha peanøttsmør, fibersirup, vanilje og salt i en liten bolle. Bruk en gaffel og mos det så godt du kan sammen

Smelt 50 gram smør og rør det godt sammen med peanøttsmøret. Nå blir det flytende og er lett å fylle i sjokoladeformene

Ta sjokoladeformene ut og fyll opp med peanøttmassen, nesten til kanten. Husk at det skal være plass til å dekke den med sjokolade

Sett inn i fryseren i ca 10 minutter til peanøttfyllet er stivnet

Dekk toppen med sjokolade og sett i kjøleskapet eller fryseren til det stivner

Disse bør helst oppbevares i kjøleskapet

 

 




 

Ha en nydelig onsdag ♥

 

 

#matglede #matinspirasjon #oppskrift #sjokolade #peanøttbuttercups #sukkerfritt #fibersirup #konfekt #hjemmelaget #kosthold #helse

Gresk kjøttgrateng


 

God tirsdag!

Her kommer en oppskrift, inspirert av gresk moussaka, men med en litt annen vri. 

Varier gjerne med grønnsaker og bruk det du liker best. Her falt valget på aspargesbønner og løk, men kan tenke meg sopp, paprika og gulrot også passer godt

Spis den som den er eller gjør retten litt mer spennende med kanskje en gresk salat og blomkålris? 

 

 

Gresk kjøttgrateng(2 - 3 porsjoner)

Ingredienser

  • 400 gram kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 300 gram knuste tomater
  • 3 ss creme fraiche
  • 1 gul løk
  • 100 gram aspargesbønner
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 kanelstang
  • 2 ts oregano
  • 1/4 ts allehånde
  • salt og pepper
  • revet ost



 

 

Sett stekovnen på 200 grader

Grovhakk løk og stek den i en stekepanne på middels varme sammen med kjøttdeigen. Stek i noen minutter og ha i hvitløk og krydder. 

La det surre litt,  og ha i knuste tomater.  La det koke i 5 - 10 minutter mens du rører jevnlig. 

Rør inn creme fraiche og ha i aspargesbønner. (kutt de gjerne i litt mindre biter) Smak til med salt og pepper

Ha alt i en ildfast form og strø revet ost over. Jeg liker cheddar og norwegia

 

Sett den midt i ovnen i ca 10 - 15 minutter, til osten er smeltet

 

Server med valgfri ris eller en god salat

 



 

God middag!

 

#matglede #matinspirasjon #oppskrift #middagstips #middag #kosthold #gresk #hellas #grateng #blogg #tirsdag 

 

Lenker

hits