mars 2017

Kremet thaisalat med kylling

 

God torsdag!
 

Denne oppskriften er inspirert av en rett jeg har smakt på en thai restaurant.  Den er så god at jeg måtte prøve å få til noe tilnærmet likt. Med kaffirlime, sitrongress og kokosmelk kan man umulig feile, resultatet ble helt fantastisk!

Skal du spise thaimat i helgen anbefaler jeg å prøve denne! Den passer like godt til middag som til lunsj. Server gjerne med ris

 

 

Thaisalat (2 porsjoner)

Ingredienser

  • 2 kyllingfileter
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 dl vann
  • 1 terning kyllingbuljong
  • 3 sjarlottløk
  • 1 eple
  • 1 neve cashewnøtter
  • 20 gram sitrongress
  • 5 kaffirlime blader
  • 1/2 rød chili
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 2 ss finhakket basilikum
  • 1 ts malt anis
  • litt søtning (jeg brukte 1 ts tagatesse)
  • salt og pepper

 



 

 

Kutt sitrongress i skiver. Ha kokosmelk i en kjele sammen med sitrongress, kaffirlime og anis. Kok forsiktig opp på lav/middels varme

Ha i vann og buljong og kok videre i ca 20 minutter til smakene setter seg. Gjerne lenger, men ikke bruk for høy varme

Sil kokosmelken og ha den tilbake i kjelen 

Tilsett finhakket chilli, persilleblader og basilikum. Kok videre i ca 10 minutter. Smak til med søtning.

Krydre kyllingen med salt og pepper. Kutt den i små strimler og stek den i en stekepanne på middels varme til den er gjennomstekt. Sett til side

Kutt sjarlottløk i små skiver og stek i pannen til den er blank. Sett til side

Skrell eplet og skjær det i tynne båter. Ha eplebåtene i kokosmelken og la det småkoke i 5 minutter.

Tilsett kylling, sjarlottløk og cashewnøtter. Smak til med salt og pepper

Ha gjerne litt ekstra urter over (bladpersille og basilikum) før servering

Server på et salatblad i dype skåler

 

Håper det smaker!

 

#blogg #kosthold #oppskrift #thaimat #kokosmelk #matglede #matinspirasjon #sunn #middagstips #lunsj #salat #kylling #kyllingsalat 

 

 

Sukkerfri sjokoladepudding



 

God torsdag!

Dette må være den beste og letteste desserten jeg har laget på lenge. Den er helt nydelig på smak og i tillegg uten tilsatt sukker

Om du ikke får tak i en god sukkerfri sjokolade, kan du velge en sjokolade med høyt kakaoinnhold og redusert sukkermengde. 

 




 

 

Sjokoladepudding (3 - 4 porsjoner)

Ingredienser

  • 100 gram sjokolade, grovhakket (sukkerfri)
  • 2,5 dl kremfløte
  • 2,5 h-melk
  • 5 gelatinplater
  • 30 gram tagatesse

 



 

 

Legg gelatinplater i vann. Ca 5 minutter

Ha kremfløte, melk og tagatesse i en kjele. Kok opp på middels varme til tagatesse er oppløst

Ta kjelen av platen og tilsett sjokolade. Rør rundt til den er smeltet.

Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i kjelen. Rør rundt til den er oppløst

Ha blandingen i porsjonsskåler eller i en silikonform 

Sett i kjøleskap og la den stivne. Dette tar ca 2 - 3 timer

Server med pisket krem eller vaniljesaus

 

Ha en nydelig dag ♥

 

 

#blogg #kosthold #sukkerfri #dessert #sjokolade #pudding #oppskrift 

Kyllingwok



 

 

Finnes det egentig noe bedre enn en stor wokpanne fylt med masse deilige grønnsaker?

Her hjemme har wok blitt en av favorittene. Det er både sunt og godt, samtidig som barna får muligheten til å smake på litt forskjellige grønnsaker.

Vi bruker mest kylling, men biff og vegetarwok er også gode alternativer.

Få en sunn og god start på uken med denne oppskriften på kyllingwok

 




 

Kyllingwok (2 - 3 porsjoner)

Ingredienser

  • 400 gram kyllingfilet
  • 2 gulrøtter
  • 2 rødløk
  • 1 hodekål
  • 200 gram aspargesbønner
  • 1/2 blomkålhode
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss worchestersaus
  • 1/2 dl vann
  • 1/2 buljongterning
  • salt og pepper
  • alfaspirer (kan sløyfes)

 




 

 

Kutt kylling i strimler og krydre med salt og pepper. Stek den på middels varme i en stekepanne/wok til de er gjennomstekt. Pass på å ikke steke de for lenge, ta dem heller ut litt tidligere. Sett til side.

Del blomkål i små buketter og skjær gulrøtter i passe store biter. Stek dem i en wokpanne på middels varme i litt smør. 

Skjær kål og løk i passe store biter og ha i wokpannen sammen med aspargesbønner. La det surre i noen minutter, pass på at det ikke svir seg. Ha i hvitløk

Tilsett soyasaus, worchestersaus, vann og buljong. La det surre i ca 5 minutter på middels varme

Tilsett kyllingen og smak til med salt og pepper. Ha over spirer på tallerkenen. Disse skal ikke varmebehandles.

Server gjerne med en valgfri ris eller spis den som den er

 



 

 

God middag :)

 

#kosthold #sunnmat #wok #kyllingwok #matglede #matinspirasjon #suntoggodt #sunn #blogg #helse

 

 

 

Stekt halloumi med aubergine



 

Hei og god mandag!

Det er så moro når man oppdager noe helt nytt som man ikke har smakt før! Når det i tillegg smaker så godt, må det deles

Halloumi er en fast ost, opprinnelig fra Kypros.  Det er en god kilde til proteiner og kan brukes som erstatning til kjøtt

Det er første gang jeg smaker og bruker halloumi i en oppskrift. Kommer garantert til å bruke den igjen!

Den finnes i forkjellige varianter. Prøv deg frem og finn din favoritt :)

 

Stekt halloumi med aubergine (2 - 3 porsjoner)

Ingredienser

  • Halloumi ost
  • 1 aubergine
  • 2 -3 tomater
  • 1/2 rødløk
  • 1 ss frisk koriander
  • saften av 1/2 lime
  • salt og pepper
  • alfaspirer (kan sløyfes)
  • Guacamole



 

 

Skjær aubergine i ca 1/2 cm tykke skiver. Ha de i et dørslag og strø over salt. La det stå i 20 minutter. 

Kutt tomater i små biter. Finhakk rødløk og koriander. Bland det sammen og smak til med limesaft, salt og pepper

Lag guacamole

Skyll aubergine og tørk av. Stek de i en stekepanne på middels/høy varme i litt rapsolje. Ca 2 - 3 minutter

Skjær halloumi i middels tykke skiver. Stek de i stekepannen med rapsolje på høy varme til de blir gyldne

Legg aubergine på tallerken og ha på guacamole, tomatsalsa, halloumi og evt litt spirer

 

Håper det smaker!

 

#mat #kosthold #halloumi #ost #aubergine #matglede #oppskrift #matinspirasjon #blogg #middagstips #suntoggodt #proteiner #lunsj 

 

 

 

 

Tinas vintergryte




 

Hei og god torsdag!

Det finnes nesten ikke noe bedre enn langtidskokt gryte med deilige grønnsaker og mørt kjøtt. Vintergryte passer både til hverdags og til helg. Den er lettvint å lage, men krever litt koketid. 

 

 

Vintergryte

Ingredienser

  • 600- 700 gram høyrygg eller annet grytekjøtt
  • 2 dl rødvin
  • 6 dl kjøttkraft
  • 2 hvitløksfedd,finhakket
  • 1 kanelstang
  • 1/4 ts allehåndekrydder
  • 1 ss tomatpure
  • 1/4 ts allehåndekrydder
  • 250 gram sopp
  • 4 rødløk
  • 2 gulrøtter
  • salt og pepper

 



 

Skjær kjøttet i middels store biter. Brun kjøttet i en kjele med litt smør, tomatpure og hvitløk. Hell over rødvin og kok opp. 

La det koke på middels/høy varme i 5 - 10 minutter. Ha i kjøttkraft og krydder. Kok på middels varme i ca 1,5 timer

Kutt rødløk i to, soppen i skiver og gulrøttene i middels store biter.  Ha i gryten og kok videre i ca 45 - 60 minutter

 

Smak til med salt og pepper

 

Server med valgfri ris eller rotmos

 




 

 

Håper det smaker!

 

#matglede #oppskrift #matinspirasjon #middag #kosthold #middagstips 

 

 

 

 

 

Lenker

hits