mars 2017

Kremet thaisalat med kylling

 

God torsdag!
 

Denne oppskriften er inspirert av en rett jeg har smakt p en thai restaurant.  Den er s god at jeg mtte prve f til noe tilnrmet likt. Med kaffirlime, sitrongress og kokosmelk kan man umulig feile, resultatet ble helt fantastisk!

Skal du spise thaimat i helgen anbefaler jeg prve denne! Den passer like godt til middag som til lunsj. Server gjerne med ris

 

 

Thaisalat (2 porsjoner)

Ingredienser

  • 2 kyllingfileter
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 dl vann
  • 1 terning kyllingbuljong
  • 3 sjarlottlk
  • 1 eple
  • 1 neve cashewntter
  • 20 gram sitrongress
  • 5 kaffirlime blader
  • 1/2 rd chili
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 2 ss finhakket basilikum
  • 1 ts malt anis
  • litt stning (jeg brukte 1 ts tagatesse)
  • salt og pepper

 



 

 

Kutt sitrongress i skiver. Ha kokosmelk i en kjele sammen med sitrongress, kaffirlime og anis. Kok forsiktig opp p lav/middels varme

Ha i vann og buljong og kok videre i ca 20 minutter til smakene setter seg. Gjerne lenger, men ikke bruk for hy varme

Sil kokosmelken og ha den tilbake i kjelen 

Tilsett finhakket chilli, persilleblader og basilikum. Kok videre i ca 10 minutter. Smak til med stning.

Krydre kyllingen med salt og pepper. Kutt den i sm strimler og stek den i en stekepanne p middels varme til den er gjennomstekt. Sett til side

Kutt sjarlottlk i sm skiver og stek i pannen til den er blank. Sett til side

Skrell eplet og skjr det i tynne bter. Ha eplebtene i kokosmelken og la det smkoke i 5 minutter.

Tilsett kylling, sjarlottlk og cashewntter. Smak til med salt og pepper

Ha gjerne litt ekstra urter over (bladpersille og basilikum) fr servering

Server p et salatblad i dype skler

 

Hper det smaker!

 

#blogg #kosthold #oppskrift #thaimat #kokosmelk #matglede #matinspirasjon #sunn #middagstips #lunsj #salat #kylling #kyllingsalat 

 

 

Sukkerfri sjokoladepudding



 

God torsdag!

Dette m vre den beste og letteste desserten jeg har laget p lenge. Den er helt nydelig p smak og i tillegg uten tilsatt sukker

Om du ikke fr tak i en god sukkerfri sjokolade, kan du velge en sjokolade med hyt kakaoinnhold og redusert sukkermengde. 

 




 

 

Sjokoladepudding (3 - 4 porsjoner)

Ingredienser

  • 100 gram sjokolade, grovhakket (sukkerfri)
  • 2,5 dl kremflte
  • 2,5 h-melk
  • 5 gelatinplater
  • 30 gram tagatesse

 



 

 

Legg gelatinplater i vann. Ca 5 minutter

Ha kremflte, melk og tagatesse i en kjele. Kok opp p middels varme til tagatesse er opplst

Ta kjelen av platen og tilsett sjokolade. Rr rundt til den er smeltet.

Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i kjelen. Rr rundt til den er opplst

Ha blandingen i porsjonsskler eller i en silikonform 

Sett i kjleskap og la den stivne. Dette tar ca 2 - 3 timer

Server med pisket krem eller vaniljesaus

 

Ha en nydelig dag ♥

 

 

#blogg #kosthold #sukkerfri #dessert #sjokolade #pudding #oppskrift 

Kyllingwok



 

 

Finnes det egentig noe bedre enn en stor wokpanne fylt med masse deilige grnnsaker?

Her hjemme har wok blitt en av favorittene. Det er bde sunt og godt, samtidig som barna fr muligheten til smake p litt forskjellige grnnsaker.

Vi bruker mest kylling, men biff og vegetarwok er ogs gode alternativer.

F en sunn og god start p uken med denne oppskriften p kyllingwok

 




 

Kyllingwok (2 - 3 porsjoner)

Ingredienser

  • 400 gram kyllingfilet
  • 2 gulrtter
  • 2 rdlk
  • 1 hodekl
  • 200 gram aspargesbnner
  • 1/2 blomklhode
  • 2 fedd hvitlk, finhakket
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss worchestersaus
  • 1/2 dl vann
  • 1/2 buljongterning
  • salt og pepper
  • alfaspirer (kan slyfes)

 




 

 

Kutt kylling i strimler og krydre med salt og pepper. Stek den p middels varme i en stekepanne/wok til de er gjennomstekt. Pass p ikke steke de for lenge, ta dem heller ut litt tidligere. Sett til side.

Del blomkl i sm buketter og skjr gulrtter i passe store biter. Stek dem i en wokpanne p middels varme i litt smr. 

Skjr kl og lk i passe store biter og ha i wokpannen sammen med aspargesbnner. La det surre i noen minutter, pass p at det ikke svir seg. Ha i hvitlk

Tilsett soyasaus, worchestersaus, vann og buljong. La det surre i ca 5 minutter p middels varme

Tilsett kyllingen og smak til med salt og pepper. Ha over spirer p tallerkenen. Disse skal ikke varmebehandles.

Server gjerne med en valgfri ris eller spis den som den er

 



 

 

God middag :)

 

#kosthold #sunnmat #wok #kyllingwok #matglede #matinspirasjon #suntoggodt #sunn #blogg #helse

 

 

 

Stekt halloumi med aubergine



 

Hei og god mandag!

Det er s moro nr man oppdager noe helt nytt som man ikke har smakt fr! Nr det i tillegg smaker s godt, m det deles

Halloumi er en fast ost, opprinnelig fra Kypros.  Det er en god kilde til proteiner og kan brukes som erstatning til kjtt

Det er frste gang jeg smaker og bruker halloumi i en oppskrift. Kommer garantert til bruke den igjen!

Den finnes i forkjellige varianter. Prv deg frem og finn din favoritt :)

 

Stekt halloumi med aubergine (2 - 3 porsjoner)

Ingredienser

  • Halloumi ost
  • 1 aubergine
  • 2 -3 tomater
  • 1/2 rdlk
  • 1 ss frisk koriander
  • saften av 1/2 lime
  • salt og pepper
  • alfaspirer (kan slyfes)
  • Guacamole



 

 

Skjr aubergine i ca 1/2 cm tykke skiver. Ha de i et drslag og str over salt. La det st i 20 minutter. 

Kutt tomater i sm biter. Finhakk rdlk og koriander. Bland det sammen og smak til med limesaft, salt og pepper

Lag guacamole

Skyll aubergine og trk av. Stek de i en stekepanne p middels/hy varme i litt rapsolje. Ca 2 - 3 minutter

Skjr halloumi i middels tykke skiver. Stek de i stekepannen med rapsolje p hy varme til de blir gyldne

Legg aubergine p tallerken og ha p guacamole, tomatsalsa, halloumi og evt litt spirer

 

Hper det smaker!

 

#mat #kosthold #halloumi #ost #aubergine #matglede #oppskrift #matinspirasjon #blogg #middagstips #suntoggodt #proteiner #lunsj 

 

 

 

 

Tinas vintergryte




 

Hei og god torsdag!

Det finnes nesten ikke noe bedre enn langtidskokt gryte med deilige grnnsaker og mrt kjtt. Vintergryte passer bde til hverdags og til helg. Den er lettvint  lage, men krever litt koketid. 

 

 

Vintergryte

Ingredienser

  • 600- 700 gram hyrygg eller annet grytekjtt
  • 2 dl rdvin
  • 6 dl kjttkraft
  • 2 hvitlksfedd,finhakket
  • 1 kanelstang
  • 1/4 ts allehndekrydder
  • 1 ss tomatpure
  • 1/4 ts allehndekrydder
  • 250 gram sopp
  • 4 rdlk
  • 2 gulrtter
  • salt og pepper

 



 

Skjr kjttet i middels store biter. Brun kjttet i en kjele med litt smr, tomatpure og hvitlk. Hell over rdvin og kok opp. 

La det koke p middels/hy varme i 5 - 10 minutter. Ha i kjttkraft og krydder. Kok p middels varme i ca 1,5 timer

Kutt rdlk i to, soppen i skiver og gulrttene i middels store biter.  Ha i gryten og kok videre i ca 45 - 60 minutter

 

Smak til med salt og pepper

 

Server med valgfri ris eller rotmos

 




 

 

Hper det smaker!

 

#matglede #oppskrift #matinspirasjon #middag #kosthold #middagstips 

 

 

 

 

 

Lenker

hits