april 2016

Pannestekt laks med grønn ertestuing og eplesaus

Heisann!

Trenger du litt variasjon i tilbehør til laks? Prøv den med grønn ertestuing og eplesaus

  

Du trenger (til 4 personer): 4 laksefileter, 500 gram selskapserter, meierismør, valgfri grønnsaker (jeg brukte gulrøtter og brokoli)

saus: 1 dl eplemost (jeg brukte eplemost fra Lier), 2 sjarlottløk, 1 ss fiskesaus, 1 boks creme fraiche, salt og hvit pepper

Finhakk sjarlottløk og stek i en kjele med litt smør på lav/middels varme. Hell over eplemost og kok på middels/høy varme i 10 - 15 minutter til den har redusert seg til ca halvparten. Tilsett creme fraiche og fiskesaus. Smak til med salt og hvit pepper.

Kok opp selskapserter. Mos ertene til ønsket konsistens og smak til med 4 - 5 ss smør, salt og pepper.

Stek laks på middels varme, noen minutter på hver side til de er gjennomstekt. 

Server laks med ertestuing, eplesaus og grønnsaker

Håper det smaker :) 

 

 

 

Kyllingrullade med sopp og grønnkålstuing

God kveld! 

Her kommer en oppskrift på en nydelig kyllingrett som passer til hverdags og helg. Jeg har brukt grønnkål i soppstuingen, min absolutte favoritt grønnsak. Grønnkål er proppfull med kostfiber, vitaminer, mineraler og antioksidanter. Det er også en super kilde til kalsium og 100 gram grønnkål inneholder faktisk mer kalsium enn 1 dl melk! Det er en av de sunneste grønnsakene du kan spise, så jeg prøver å inkludere den så mye som mulig i kostholdet. 

Du trenger (til 2 personer): 2 kyllingfileter, frisk estragon, sopp, grønnkål, kremfløte, søtpotet,aluminiumsfolie

Legg to kyllingfileter mot hverandre med estragon i midten og krydre med salt og pepper. Rull kyllingen stramt inn i aluminiumsfolie flere runder slik at den er helt tett. Tvinn endene stramt slik at den blir helt lukket. Bak i ovnen på 125 grader i 60 minutter. Ta ut og la den hvile i 15-20 minutter

Sett ovnen opp på 225 grader og stek søtpotetbåter i en ildfast form med smør, salt og pepper i ca 30 minutter (til den er mør)

Skjær opp sopp og grønnkål. Stek først sopp på middels varme i noen minutter. Tilsett grønnkål og stek videre noen minutter og hell over ca 2 dl kremfløte. La stuingen putre på middels varme i ca 10 minutter, til fløten har tyknet. 

Pakk forsiktig opp kyllingrulladen og brun i pannen på middels/høy varme. Skjær opp i skiver og server med stuing og søtpotet.

Håper det smaker :)

 

 

Melon og banansmoothie med spinat

God morgen! 

Noen dager er det godt å starte dagen med noe lett. I dag ble det smoothie med honningmelon, banan og spinat. 

Du trenger (til 1 person): 150 frossen honningmelon, 1/2 banan, 10 spinatblader, 1/2 dl valgfrimelk, 1 ts honning

Kjør alt i en blender eller med en stavmikser og nyt ute i den deilige vårsola :)

 

Ha en super dag!

Shepherd's pai med søtpotetlokk

Hei og god mandag!

Vi starter uken med Shepherds pai, en engelsk middagsrett som tradisjonelt består av lammekjøtt. I denne har jeg brukt oksekjøtt toppet med en mos av søtpotet og sellerirot. Den falt i smak hos både store og små, en perfekt middag for hele familien
Du trenger til kjøttfyll:

400 gram karbonadeig, 1,5 dl kjøttkraft/buljong,1 løk, 2 gulrøtter,7-8 sjampinjonger, 2 ss tomatpure, 2 fedd hvitløk, 3 laubærblader, 2 ts johannesbrødkjernemel (evt 2 ss maizenna)

Topping: 2 søtpoteter, 1/4 sellerirot, 50 gram meierismør og 2 eggeplommer, salt og pepper

Kok eller damp søtpotet og sellerirot til de møre. Stamp potetene sammen med smør og rør inn eggeplommer

Skjær opp grønnsakene.

Stek sopp og gulrøtter og sett til side. Fres tomatpure i pannen med litt smør, ha i karbonadedeig og stek videre noen minutter. Ha i kjøttkraft og resten av ingrediensene og la kjøttblandingen putre i 10 - 15 minutter til den er tyknet. 

Ha kjøttblandingen over i en ildfastform  (husk å plukke ut laubærbladene) og ha potetmosen over ved hjelp av en slikkepott eller sprøytepose

Stek i ovnen på 225 grader i 30 minutter 

God middag!

 

Lenker

hits