oktober 2016

Kremet havregrøt med kokosmelk (gluten og melkefri)

God søndag!

I dag er det grøtens dag i Norge og det feires med en kremet havregrøt. Grøt er favoritt frokostmat for mange. Det er kjapt, enkelt og passer perfekt på kalde høstmorgener

Her har jeg brukt litt smør, kokosblomstsukker og kanel som topping, men du kan også bruke nøtter, bær eller frukt

 



Oppskriften holder til 2 personer

Du trenger; 3 dl vann 1 dl kokosmelk 2 dl havremel, 2 ss honning, 1 eggeplomme, litt vanilje (jeg bruker vaniljepulver fra økosjokolade)

Rør sammen kokosmelk, vann, havremel og vanilje.

Varm opp på middels varme til den tykner. Rør hele tiden slik at den ikke svir seg.

Ta den av platen og rør inn honning og eggeplomme

 

Ha en super dag!

 

#grøtensdag #havregrøt #frokost #helse #kosthold #matglede #suntoggodt #søndag #helg #frokosttips #grøt #glutenfri #melkefri #kokosmelk #havremel

 

 

Hasselnøttkrokan uten sukker

Her kommer en oppskrift på sukkerfri hasselnøttkrokan. Krokan kan man ha på nesten alt av desserter, i yoghurt, müsli eller i sjokolade

I denne har jeg brukt tagatesse, som er et naturlig søtstoff og dobbelt så søtt som sukker. Det som også er supert med tagatesse er at det kan karamelliseres



Du trenger;  100 gram hasselnøtter, 1 ss smør, 5 ss tagatesse

Bruk hasselnøtter med eller uten skall. Bruk en hammer eller kjevle og knus hasselnøttene grovt i en plastpose

Ha smør og tagatesse i en stekepanne på middels varme og la det smelte før du har i hasselnøtter. Bland inn hasselnøtter og stek på lav/middels varme til det er blitt gyldent.

Hell bladingen på bakepapir og avkjøl.

Bruk en hammer eller kjevle og knus krokanen til ønsket størrelse

 

 

#kosthold #matglede #suntoggodt #sunndessert #hasselnøttkrokan #helg #lørdag
 

Ost og skinkepai (glutenfri)

Jeg elsker pai i alle varianter, både til middag og dessert. Her har jeg laget en kremet glutenfri pai med ost og skinke, perfekt lunsjmat til helgen eller som hverdagsmiddag.



 

Oppskriften holder til 4 personer

Paibunn; 1,5 dl havremel, 1,5 dl bokhvetemel, 125 gram kaldt smør, 2 ss vann

Paifyll; 2 egg, 1,5 dl kremfløte, 1,5 dl creme fraiche, 200 gram strimlet skinke, 2 vårløk grovhakket, 70 gram revet ost, 2 ts dijonsennep, salt og hvit pepper

Sett ovnen på 225 grader

Smuldre mel og smør med fingrene til alt er godt blandet. Bland inn 2 ss vann

Trykk paideigen inn i en paiform 24-26 cm i diameter, dekk hele opp til kantene. Forstek i ovnen på 225 grader i ca 10-15 minutter

Sett ned ovnen på 200 grader

 

Pisk sammen egg, fløte og creme fraiche og rør sammen resten av ingrediensene

Hell over i paiformen og fordel fyllet utover

Stek midt i ovnen på 200 grader i 15 - 20 minutter



Server med salat og hvitløksrømme eller annet tilbehør som frister

Håper det smaker!

 

#pai #kosthold #matglede #glutenfritt #glutenfri #bokhvete 

 

Sukkerfri sjokolade med nougatfyll

Hei og god fredag!

Etter litt prøving og feiling på hjemmelaget nougat har jeg endelig funnet frem til en oppskrift jeg er fornøyd med og som smaker himmelsk! Fyll opp sjokoladeformer med sjokolade og nougat og kos deg med deilig konfekt i helgen!

 




Du trenger; 150 gram hasselnøtter, 80 gram fibersirup, 50 + 200 gram sukkerfri sjokolade, 1/4 ts vaniljepulver, 1/4 ts havsalt, 2 ss kokosolje

Ha hasselnøttene i stekovnen på 180 grader i noen minutter. Gni dem i et kjøkkenhåndle slik at skallet løsner.

Kjør hasselnøtter i en kraftig blender til den er finmalt. Tilsett resten av ingrediensene og kjør videre til du får en myk og jevn masse. Smelt 50 gram sjokolade i vannbad og kjør videre til den er godt blandet. 

Smelt 100 gram sjokolade i vannbad og dekk sjokoladeformene med sjokoladen i bunnen og sidene helt opp til kanten. Pass på at sjokoladen dekker rundt hele. Husk å ha litt sjokolade igjen til å dekke over.

Sett i fryseren i ca 10 minutter

Fyll sjokoladeformene med nougat nesten opp til kanten. Sett i fryser i ca 10 minutter. Dekk til slutt over med resten av den smeltete sjokoladen og sett til kjøling til sjokoladen har stivnet.

(om du ikke har sjokoladeformer, kan du trille små kuler, sette kjølig og så dyppe de i sjokolade)

 

Press forsiktig ut sjokoladen av formene og oppbevar de lufttett i kjøleskap

 

#økosjokolade #konfekt #nougat #kosthold #sjokolade #matglede 

 

Kremet soppsuppe

Nå er virkelig høsten her og hva passer ikke bedre enn å krype under pleddet og nyte en rykende varm suppe? Her kommer en oppskrift på en fyldig og kremet suppe som jeg tror vil falle i smak. For å få en jevn og fløyelsmyk konsistens er det viktig å ha en kraftig blender, her har jeg brukt nutribullet.





Oppskriften holder til 4 personer 

Du trenger: 700 gram sjampinjong, 4 sjarlottløk, 2 fedd hvitløk, 1 - 2 dl kremfløte, 2 ss creme fraiche, 9 dl kyllingkraft, salt og pepper

Grovhakk sopp og løk og stek dem noen minutter i en kjele sammen med 2 hvitløksfedd, til de blir litt gyldne Ha over halvparten av kyllingkraften og kok på middels varme i 10 - 15 minutter. (Sett til side ønsket mengde sopp til garnityr)

Kjør i en blender til en fløyelsmyk konsistens og ha tilbake i kjelen. Tilsett resten av kyllingkraften, kremfløte og creme fraiche og kok videre i noen minutter. Smak til med salt og pepper

 

Ha en fin fredag!

 

#kosthold #soppsuppe #suppe #høst #matglede

Lenker

hits