november 2016

Tacogryte med cheddar

Denne tacogryten lager du på under 30 minutter og smaker helt fantastisk. En perfekt middag på travle hverdager.

Om du ønsker litt styrke på den, finhakk litt rød chilli og ha i gryten. Jeg lager den litt mildere og mer barnevennlig. Er barna dine glad i taco, kommer de til å elske denne!

 



 

Tacogryte med cheddar (3-4 porsjoner)

 

  • 400 kvernet kjøttdeig
  • 1 løk
  • 1 rød paprika
  • 1 boks mais
  • 1 boks knuste tomater
  • 2 dl kremfløte
  • 3 - 4 ss seterrømme
  • 1 pose tacokrydder (eller 4 - 5 ts hjemmelaget tacokrydder)
  • 1/2 dl revet engelsk cheddar

 

Start med å brune kjøttdeig i en litt dyp stekepanne. Kutt grønnsaker i passe store biter og ha i stekepannen sammen med kjøttdeigen. Stek videre i noen minutter. Bland inn tacokrydder, knuste tomater, kremfløte og mais. Kok i 10 - 15 minutter til den tykner litt. Blir det liten plass i pannen, ha det gjerne over i en kjele. Rør inn rømme og revet cheddar helt til slutt 

 

Server gjerne med en salat og valgfri ris. 

 

God middag!

 

 

#kosthold #middag #oppskrift #tacogryte #glutenfri #blogg #matglede #matinspirasjon #middagstips

Sukkerfri marsipan

Det nærmer seg desember med stormskritt og hva passer vel ikke bedre til jul enn marsipan?  Liker du å kose deg litt på ukedagene i førjulen uten dårlig samvittighet, er denne oppskriften perfekt for deg. Den er nemlig helt sukkerfri, men ikke på bekostning av smak. Tagatesse er et naturlig søtningsmiddel som etter min smak, er ganske så likt vanlig sukker. 

Her kan du gjerne doble (eller tredoble) oppskriften



 

Sukkerfri marsipan

  • 250 gram mandler
  • 1 eggehvite
  • 50 gram tagatesse

 

Start med å skolde mandlene. Det gjør du ved å koke dem i varmt vann, for så klemme av skallet mens de fortsatt er varme. La de tørke over natten, eller gjør det på den raske måten ved å sette dem nederst i ovnen på 120 grader i 10 - 15 minutter.

Når mandlene er helt tørre, kjør dem i en blender til de er finmalt. 

Tilsett tagatesse og eggehvite og kna den sammen med hendene til den har blitt fast og fin. Smak deg frem med søtning

Spis den som den er eller trill små kuler og dypp dem i mørk eller hvit sjokolade. Man kan også tilsette smak til marspanen som feks saften fra en appelsin eller lakrispulver. Marsipan med krokan og hvit sjokoladetrekk er favoritten her i huset

 

Ha en fin kveld ♥

 

 

#blogg #kosthold #sukkerfritt #glutenfritt #sukkerfritt #julesnop #marsipan #oppskrift #matglede #jul

 

 

Kylling chop suey

Dagens middagstips er kylling chop suey, en rett som faller i smak hos de fleste. Med masse deilige grønnsaker er dette en sunn og god hverdagsmiddag som lages på 1-2-3!

 




 

Kylling chop suey​ (4 porsjoner)

  • 600 gram kyllingfilet
  • 3 gulrøtter
  • 2 vårløk
  • 1 løk
  • 1 pk babymais
  • 1 boks vannkastanjer skivet
  • 2,5 dl hønsebuljong
  • 4 ss østerssaus
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss frisk ingefær
  • 1 fedd hvitløk
  • salt og pepper

 

Kutt kyllingfileter i strimler og stek i en tykkbunnet kjele, på middes varme i smør eller kokosfett . Ta opp kyllingen og sett til side. Kutt gulrøtter, vårløk, løk og babymais i passe store biter og la det surre i kjelen i noen minutter. Ha i hønsebuljong, hvitløk og ingefær og kok til grønnsakene er møre. Ha i vannkastanjer, østerssaus og soyasaus til slutt. Smak til med salt og pepper

 


 

Server med valgfri ris

 

God middag!

 

#kosthold #middagstips #matglede #blogg #oppskrift #middag #kylling #chopsuey

Biff stroganoff

Her kommer en oppskrift på biff stroganoff, en nydelig gryterett med masse smak. Jeg liker å langtidskoke kjøttet, da blir kjøttet mye mørere. Det er også en fordel om barn skal spise. Oppskriften holder til 2 - 3 personer

 




 

       Biff stroganoff

  • 400 gram mørbrad (evt flatbiff eller høyrygg)
  • 150 gram sopp
  • 2 løk
  • 3 dl crème fraîche original
  • 2 dl vann
  • 2 buljongterninger
  • 3 ss tomatpure
  • 1 ts dijonsennep
  • salt og pepper

 

Kutt kjøttet i stimler og brun det i en tykkbunnet kjele. Kutt sopp og løk i middels store biter og ha det i kjelen sammen med tomatpure. La det surre litt og ha i vann og buljong. La det koke i 1 - 1,5 time til kjøttet er mørt. Tilsett crème fraîche helt til slutt og smak til med dijonsennep, salt og pepper.

 


 

Server med valgfri ris eller en rotmos


God middag!

 

 

#kosthold #blogg #biffstroganoff #middagstips #oppskrift #matglede 

Sukkerfri granola med smak av jul

Julestemning til frokost! 

Start dagen med knasende sprø granola med julekrydder. Den passer med naturell yoghurt og bær, melk eller som topping på smoothie. Det er også en flott førjulsgave eller vertinnegave




Du trenger

  • 2 dl mandler
  • 2 dl hasselnøtter
  • 200 gram pecannøtter
  • 200 gram valnøtter
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 1/2 dl sesamfrø
  • 150 gram tagatesse
  • 2 dl vann
  • 2 ts kanel
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts vaniljepulver
  • 100 gram sjokolade med høyt kakaoinnhold

 

Sett ovnen på 200 grader

Hakk opp nøtter i grove biter og ha i en bolle sammen med frø og krydder. Ha vann og tagatesse i en stor kjele og varm opp til det er oppløst.  

Ha nøtteblandingen i kjelen og rør fort sammen til alt er godt blandet. Ha blandingen på et stekebrett med bakepapir med det samme og spre det utover med en stekespade

Stek midt i ovnen i 20 - 30 minutter. Bruk en stekespade og vend på blandingen hvert 5 - 10 minutt. Pass på så det ikke svir seg, den skal være gylden

Ta granolaen ut av ovnen og la det avkjøle seg. Hakk opp sjokolade og bland det inn. Oppbevares lufttett

 




Her har du knasende sprø julegranola til desember- frokosten 

 

Ha en god søndag!

 

 

#matglede #kosthold #blogg #førjulsgave #vertinnegave #matinspirasjon #oppskrift #granola #matinspirasjon #helg 

Lenker

hits