desember 2016

Ratatouille - fransk grønnsakstuing

Har du gått lei kjedelig tilbehør til middagen?

Ratatouille er en fransk grønnsakstuing som passer til både kjøtt og fisk

 



 

Ratatouille

 

  • 1 squash
  • 1 rød papriks
  • 1 grønn paprika
  • 1 gul løk
  • 1 boks knuste tomater (390 gram)
  • 2 ts tomatpure
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 ts worcestersaus
  • 1 ts tørket timian
  • frisk basilikum
  • salt og pepper
  •  olivenolje til steking

 

Kutt grønnsaker i passe store biter og finhakk hvitløk

Stek grønnsaker i litt olivenolje i 2 - 3 minutter. Tilsett tomatpure og hvitløk og la den frese litt. 

Tilsett knutste tomater, timian og worcestersaus. La den småkoke på lav/middels varme i 5 - 10 minutter 

Smak til med salt og pepper (evt litt søtning)

Ha over friske basilikumblader rett før servering

 

Håper det smaker!

 

 

#ratatouille #matglede #fransk #oppskrift #grønnsaker #kosthold #matinspirasjon #blogg #helg #middagstips #tilbehør

 

 

 

 

Rå pepperkakekuler

Julen er hektisk og mange planlegger både julekonfekt, julekaker og annet julesnop, men tiden strekker ikke til. Jeg har laget energikuler i mange varianter tidligere og noe av det beste med disse bortsett fra smaken, er at de tar under 5 minutter å lage! 

Liker du pepperkakedeig? Da kommer du garantert til å like disse. De er myke, saftige og med masse julesmak!

 



 

 

 

Pepperkakekuler (ca 25 stk)

 

  • 4 dl cashewnøtter
  • 10 dadler (bløtlagt på forhånd)
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts allehånde
  • 1 ts ingefær
  • 1 ts kanel
  • 1/2 ts vaniljepulver

 

Kjør alle ingrediensene i en blender til den har fått en myk konsistens, dette tar under 1 - 2 minutter

Trill kuler i ønsket størrelse 

Oppbevares lufttett og kjølig

 

Tips; Dypp dem i smeltet sjokolade, så har du plutselig nydelig sjokoladekonfekt

 

Ha en nydelig torsdag!

 

 

#julegodt #julestemning #kosthold #blogg #pepperkakekuler #energikuler #dadler #matglede #matinspirasjon #oppskrift #torsdag #jul

Eplechips med kanel

God torsdag!

Endelig titter solen frem igjen og gir litt ny energi! Jeg er i julemodus og gleder meg til å dele masse deilige juleoppskrifter med dere. Jeg har vel aldri brukt så mye julekrydder i matlagingen som i år, men det er jo så godt!

Eplechips er et fint alternativ til julesnacks om man ønsker å begrense sukkerinntaket litt. Det lager seg nesten selv og smaker fantastisk!

Disse kan også lages helt naturell, uten kanel om det er ønskelig

 






Eplechips med kanel

  • epler
  • kanel

 

Sett ovnen på 90 grader. 

Vask eplene godt og skjær de i tynne skiver, helst så tynne som mulig. Bruk en mandolin om du har det. 

Fjern steinene og legg de på et stekebrett med bakepapir

Dryss over ønsket mengde kanel. Hold litt avstand når du drysser slik at det blir jevnt fordelt

 

Sett de midt i ovnen i ca 2 timer til de har blitt sprø. Følg med slik at de ikke svir seg

Ta de ut og la de avkjøle seg 

 

Tips; Disse kan du også grovhakke og ha på havregrøten eller i granolaen

 

Ha en nydelig torsdag!

 

 

#kosthold #blogg #eplechips #julesnacks #jul #oppskrifter #tips #matglede #suntoggodt #glutenfritt #melkefritt #matinsoirasjon #julegodt





 

Torsk med lun blomkål og kaperssalat

Torsk burde stå på menyen minst en gang i uka. Det er en super kilde til jod, omega 3-fettsyrer, selen og d-vitaminer. 

Torsk trenger absolutt ikke være kjedelig, det finnes mange spennende måter å tilbrede torsk på. Jeg liker den best ovnsbakt eller pannestekt. 

Her kommer en oppskrift på en enkel, men nydelig torskemiddag med masse gode smaker!

 



 

 

Torsk med lun blomkål og kaperssalat (ca 3 porsjoner)

 

  • 500 gram torsk
  • 1 blomkålhode
  • 3 gulrøtter
  • 1 rødløk
  • 100 gram hasselnøtter
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 potte basilikum
  • salt og pepper

 

Start med å grovhakke blomkål, gulrøtter rødløk og hasselnøtter. Stek det på middels varme i ekte smør. Ca 10 minutter

Finhakk hvitløk og basilikum og ha det i pannen mot slutten av steketiden sammen med kapers. Smak til med salt og pepper. 

Del torsken i posjonsstykker og stek den på middels/sterk varme i smør. Ca 7 - 10 minutter

Server gjerne med litt smeltet smør for ekstra smak!

 

God middag!

 

 

#matglede #blogg #kosthold #middagstips #matinspirasjon #mat #torsk #oppskrifter #suntoggodt #renmat

 

 

 

 

 

Bokhvetebannekaker med banan

Jeg er nødt til å dele oppskriften på en av favorittrettene til barna her i huset, nemlig bokhvetepannekaker, eller bananpannekaker som de kalles her hjemme. 

Røren lager du på under 5 minutter og er klar til bruk med det samme

Bokhvete er naturlig glutenfritt og tilhører gressfamilien. Den inneholder blant annet magnesium, jern, folat , sink og proteiner som er bra for kroppen vår

 



 

Bokhvetepannekaker (2 - 3 porsjoner)

 

  • 2 dl bokhvetemel
  • 2 egg
  • 2 bananer
  • 2 dl vann
  • 1 ts vaniljepulver

 

Mos bananene med en gaffel i en bolle, tilsett egg og pisk godt sammen. Tilsett resten av ingrediensene vekselvis og rør godt sammen

Stek de på middels varme i smør eller kokosfett til de er gyldne

Server de med hva som måtte ønske av pålegg, cottage cheese og bær, frukt, honning eller fibersirup gold som jeg har brukt her

 

Ha en super dag!

 

 

#matglede #matinspirasjon #melkefritt #glutenfritt #bokhvete #pannekaker #suntoggodt #oppskrift #kveldsmat #frokost #lunsjtips

 

 

 

Lenker

hits