Middag

Enkel fiskesuppe




 

God fredag!

Når sommeren nærmer seg, får jeg ekstra lyst på fiskesuppe!

Jeg er litt kresen når det kommer til fiskesuppe, men samtidig vil jeg ikke gjøre det for komplisert.

Denne oppskriften er akkurat passe enkel, men har samtidig det lille ekstra! Det gjør den passende til både hverdags og til fest

 



 

Fiskesuppe (4 porsjoner)

Ingredienser

  • 200 gram laks
  • 200 gram torsk
  • 2 - 3 gulrøtter
  • 2 vårløk
  • 2 sjalottløk
  • 7 dl god fiskekraft
  • 1,5 dl eplemost fra lier eller en annen god eplemost
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss seterrømme
  • 2 ss frisk eller tørket gressløk
  • 1 1/2 ts malt anis
  • salt og pepper

 

 

Finhakk sjalottløk og ha den i en stor kjele med litt smør. Stek den blank på middels varme og ha i eplemost. La det småkoke i 3 - 4 minutter.

Ha i fiskekraft, gressløk og anis. La det koke videre på middels varme i ca 5 minutter. Tilsett fløte og rømme

Kutt torsk og laks i middels store biter. Kutt vårløk og riv gulrot på et grovt rivjern. Sett ned varmen og ha i fisk og grønnsaker. La det trekke i 5 minutter på lav varme.

Smak til med salt og pepper

 

Håper det smaker!

 

 

 

#blogg #kosthold #fiskesuppe #oppskrift #middag #middagstips #lunsj #fisk #suppe


Kremet thaisalat med kylling

 

God torsdag!
 

Denne oppskriften er inspirert av en rett jeg har smakt på en thai restaurant.  Den er så god at jeg måtte prøve å få til noe tilnærmet likt. Med kaffirlime, sitrongress og kokosmelk kan man umulig feile, resultatet ble helt fantastisk!

Skal du spise thaimat i helgen anbefaler jeg å prøve denne! Den passer like godt til middag som til lunsj. Server gjerne med ris

 

 

Thaisalat (2 porsjoner)

Ingredienser

  • 2 kyllingfileter
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 dl vann
  • 1 terning kyllingbuljong
  • 3 sjarlottløk
  • 1 eple
  • 1 neve cashewnøtter
  • 20 gram sitrongress
  • 5 kaffirlime blader
  • 1/2 rød chili
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 2 ss finhakket basilikum
  • 1 ts malt anis
  • litt søtning (jeg brukte 1 ts tagatesse)
  • salt og pepper

 



 

 

Kutt sitrongress i skiver. Ha kokosmelk i en kjele sammen med sitrongress, kaffirlime og anis. Kok forsiktig opp på lav/middels varme

Ha i vann og buljong og kok videre i ca 20 minutter til smakene setter seg. Gjerne lenger, men ikke bruk for høy varme

Sil kokosmelken og ha den tilbake i kjelen 

Tilsett finhakket chilli, persilleblader og basilikum. Kok videre i ca 10 minutter. Smak til med søtning.

Krydre kyllingen med salt og pepper. Kutt den i små strimler og stek den i en stekepanne på middels varme til den er gjennomstekt. Sett til side

Kutt sjarlottløk i små skiver og stek i pannen til den er blank. Sett til side

Skrell eplet og skjær det i tynne båter. Ha eplebåtene i kokosmelken og la det småkoke i 5 minutter.

Tilsett kylling, sjarlottløk og cashewnøtter. Smak til med salt og pepper

Ha gjerne litt ekstra urter over (bladpersille og basilikum) før servering

Server på et salatblad i dype skåler

 

Håper det smaker!

 

#blogg #kosthold #oppskrift #thaimat #kokosmelk #matglede #matinspirasjon #sunn #middagstips #lunsj #salat #kylling #kyllingsalat 

 

 


Kyllingwok



 

 

Finnes det egentig noe bedre enn en stor wokpanne fylt med masse deilige grønnsaker?

Her hjemme har wok blitt en av favorittene. Det er både sunt og godt, samtidig som barna får muligheten til å smake på litt forskjellige grønnsaker.

Vi bruker mest kylling, men biff og vegetarwok er også gode alternativer.

Få en sunn og god start på uken med denne oppskriften på kyllingwok

 




 

Kyllingwok (2 - 3 porsjoner)

Ingredienser

  • 400 gram kyllingfilet
  • 2 gulrøtter
  • 2 rødløk
  • 1 hodekål
  • 200 gram aspargesbønner
  • 1/2 blomkålhode
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss worchestersaus
  • 1/2 dl vann
  • 1/2 buljongterning
  • salt og pepper
  • alfaspirer (kan sløyfes)

 




 

 

Kutt kylling i strimler og krydre med salt og pepper. Stek den på middels varme i en stekepanne/wok til de er gjennomstekt. Pass på å ikke steke de for lenge, ta dem heller ut litt tidligere. Sett til side.

Del blomkål i små buketter og skjær gulrøtter i passe store biter. Stek dem i en wokpanne på middels varme i litt smør. 

Skjær kål og løk i passe store biter og ha i wokpannen sammen med aspargesbønner. La det surre i noen minutter, pass på at det ikke svir seg. Ha i hvitløk

Tilsett soyasaus, worchestersaus, vann og buljong. La det surre i ca 5 minutter på middels varme

Tilsett kyllingen og smak til med salt og pepper. Ha over spirer på tallerkenen. Disse skal ikke varmebehandles.

Server gjerne med en valgfri ris eller spis den som den er

 



 

 

God middag :)

 

#kosthold #sunnmat #wok #kyllingwok #matglede #matinspirasjon #suntoggodt #sunn #blogg #helse

 

 

 


hits